Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

125.000ste bezoeker voor Escher – Andere wereld  - NLMagazine/Den Haag Kunst & Cultuur - Op 17 juni aanstaande is het 125 jaar geleden dat Maurits Cornelis Escher werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. De geboortedag van deze wereldberoemde kunstenaar vormt op 17 juni het startsein van een feestelijke Escherweek.

Deze week was er al een bijzonder Eschermoment, toen wij op dinsdag 16 mei de 125.000ste bezoeker in de tentoonstelling Escher – Andere wereld mochten ontvangen! Een Amerikaans echtpaar was speciaal voor het Kunstmuseum naar Den Haag gereisd en startte het museumbezoek in Escher – Andere wereld.

In deze tentoonstelling is het werk van Escher te beleven als nooit tevoren. Zijn beroemde prenten, waarin optische illusies, onmogelijke architectuur, reflectie en natuur centraal staan, worden hier gecombineerd met spectaculaire installaties van het Belgische architecten- en kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. De wisselwerking tussen Eschers prenten en de ruimtelijke installaties van Gijs Van Vaerenbergh creëert zowel een nieuwe beleving als een uitdieping van Eschers werk. De ingrepen bestaan uit sculpturale associaties met onder meer lichtheid en zwaarte, tijdelijkheid en eeuwigheid, onmogelijke architectuur en oneindigheid; thema’s die ook centraal staan in het werk van Escher.

Escherweek - activiteiten
Van zaterdag 17 juni tot en met vrijdag 23 juni organiseert het Kunstmuseum allerlei activiteiten voor jong en oud. Met onder meer Kapla bouwen op de Erezaal, muziek van The Hague String trio, een filmvertoning van de Escherfilm Het oneindige zoeken (plus een interview met de makers) en meerdere lezingen en rondleidingen. In het Familieatelier kan naar hartenlust getekend worden.
Bekijk hier het volledige programma in het Kunstmuseum.

Winactie – maak je eigen optische illusie
In het kader van het Escher jubileumjaar organiseert het Kunstmuseum ook een winactie. Via Instagram en Facebook nodigen we iedereen uit een eigen optische illusie te maken, geïnspireerd op het werk van Escher. Via #MijnEscher kan het ontwerp gedeeld worden. Met dit ontwerp maak je kans op een volledig verzorgde Escherdag. Meedoen kan t/m 15 juni. Op 17 juni, de geboortedag van Escher, wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram.

De tentoonstelling Escher – Andere wereld in Kunstmuseum Den Haag is te zien t/m 10 september 2023.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching