Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een warm welkom voor alle inwoners van Den Haag - NLMagazine/Den Haag – Kunst & Cultuur - Het Kunstmuseum is er voor iedereen. In het bijzonder voor alle inwoners van Den Haag. Dit jaar hebben wij ons programma Stad naar het Museum weer grootschalig opgestart.

Op 8 maart was onze eerste Museumavond voor de inwoners van Laak en ontvingen wij maar liefst 697 bezoekers. Op 29 maart kwamen de inwoners van Leidseveen en Ypenburg (493 bezoekers) en op 5 april bezochten 605 inwoners van Loosduinen het Kunstmuseum. Zij kwamen met (gratis) busvervoer vanuit de wijk om te genieten van een volledig verzorgd avondje uit vol kunst en cultuur. Zoals we al meer dan tien jaar doen, organiseren wij op deze avonden rondleidingen, workshops, muziekoptredens en óók voor een kopje koffie wordt gezorgd. Voorafgaand aan de avonden zijn er gratis lezingen en workshops in de wijk.

We hebben voor de zomer nog drie avonden te gaan en nodigen je van harte uit een avond bij te wonen. De eerstvolgende Museumavond is volgende week woensdag 17 mei van 18.00 – 20.30 uur. Dan ontvangen we Haagse Hout en Laak. Op 31 mei is stadsdeel Centrum aan de beurt en op 21 juni sluiten we de reeks af met Scheveningen en Segbroek.

Stad naar het museum
Sinds 2009 hebben wij op onze (gratis) Museumavonden al ruim 100.000 inwoners van Den Haag ontvangen. Extra aandacht is er voor mensen die de weg naar het museum zelf niet weten te vinden. Dit omdat ze economische, sociaal-culturele of andersoortige drempels ervaren. Ze zijn bijvoorbeeld nieuw in de stad, voelen zich geïsoleerd of hebben minder te besteden. Naast de avondopeningen organiseren we ook koffieochtenden – Bakkie Kunst- en zetten we graag samen met onze ‘ambassadeurs’ in de wijken programma’s met lezingen en workshops op.

Al deze activiteiten organiseren wij in samenwerking met de mensen en organisaties die er in de wijken toe doen: van bibliotheken tot betrokken buren, van buurthuizen tot winkeliers. De Museumavonden zijn geschikt voor volwassenen, ouderen, kinderen en gezinnen. In aanloop naar de avondopeningen verspreiden we flyers en posters in de wijk met het programma en de opstapplaatsen voor gratis busvervoer.

Kijk hier voor meer informatie.

Nieuwsgierig? Meld je bij mij aan als je naar een van de volgende avonden wilt komen.
Maaike Staffhorst, Tel: 06 2154 2946

Foto’s in de bijlage: Avondopening Escamp 2023. Fotograaf: Franck Doho

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching