20
Fri, Sep

Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Herman Finkers & Wishful Singing - NLMagazine Cultuur, lithurgie VIDEO - De Missa in Mysterium is een volledige katholieke mis, met benedictijner monnik en priester Marc Loriaux osb als celebrant. Het is eveneens een onderdompeling in verstilling en mystieke eenvoud. In Mysteruim wordt het gregoriaanse misrepertoire uit de Paastijd als basis aangehouden. De liturgische teksten komen echter te vervallen en dus is er ook geen priester en geen communie.

Herman Finkers regisseert en treedt op als lector (voorlezer). Finkers: “De opera komt uit de Heilige Mis voort en ik wil de misuitvoering dan ook benaderen als ware het de uitvoering van een opera.”
Wishful Singing neemt het voortouw in het zingen van het gregoriaans. Alle aanwezigen in de kerk spelen een actieve rol tijdens de mis en zingen een groot deel van de gezangen mee. Hiervoor kun je thuis al oefenen met onze 

Kroeg na Kerk
Na de hoogmis organiseren we in de foyer van de Koninklijke Schouwburg een Kroeg na Kerk waar, bij een open microfoon, nagepraat kan worden met o.a. Annemiek Schrijver en Herman Finkers, en natuurlijk koffie! Kijk hieronder om een losse ticket te bestellen. Deze ticket is zonder toegang tot de hoogmis.

Meer informatie
Dit evenement is onderdeel van het programma Missa in Mysterium. Wilt u graag aanwezig zijn bij de In Mysterium concerten? Klik dan hier voor het programma en bijbehorende data.

Deze viering wordt u gratis aangeboden. Om deze mis mogelijk te maken, worden er kosten gemaakt voor de uitvoering, organisatie, drukwerk en oefenmateriaal. Wij vragen u om een bijdrage van 7,50 euro per persoon om deze kosten te kunnen dekken.
Voor vragen over bestellingen/cursussen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jos de Jong

Quote

Uitgaan nu.nl

20 september 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching