Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Zeeland - Filmfestivals, sportevenementen, visserijdagen, straattheater, foodfestivals. Waar je ook van houdt, Zeeland organiseert het! Je kunt geen onderwerp bedenken of de Zeeuwen hebben er wel een evenement aan verbonden. Er is eigenlijk zoveel te beleven dat je het nooit allemaal in één keer kunt doen. Je kunt dus gerust nog een keertje terug komen hoor! 

Sportevenementen
Met zoveel stranden is Zeeland de ideale locatie voor toffe sportevenementen. Van de kustmarathon Zeeland, welke de mooiste en de zwaarste marathon (42km) van Nederland genoemd, tot DAM-X; het grootste watersport evenement van Nederland. Wielrenners kunnen hun ei kwijt op de ZLM Tour en veldrijders kunnen zich uitleven op Vestingcross in Hulst. Op zoek naar nog iets ruigers? Bezoek dan de Strandcross in Vlissingen en geniet van het brullende geluid van de crossmotoren op het Badstrand. 

Festivals aan het water
Een land in zee is natuurlijk een uniek decor voor festivals en evenementen. Niet voor niets dat Zeeland festivals en evenementen heeft die over het hele land bekend zijn! Naast de bekendste, Concert at SEA, worden er in Zeeland nog meer festivals aan het water georganiseerd. Wat dacht je van Festival aan Zee op het strand van Vlissingen, Festival De Ballade aan het water in Terneuzen of Beachboom op de Brouwersdam? Op het vierdaagse festival Onderstroom geniet je aan het water in Vlissingen van spectaculair straattheater én muziek. Ben je een échte jazzliefhebber? Dan is Jazz by the Sea in Domburg een aanrader! 

Kan je geen genoeg krijgen? In Zeeland vinden er naast bovenstaande festivals ook andere water gerelateerde evenementen plaats. Bekijk welke evenementen op de planning staan.

Quote

Uitgaan nu.nl

25 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching