Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Den Haag Onderwijs - 17 mei is het eindelijk weer zover: de Haagse Cultuuronderwijs Dag (HCOD). De laatste keer dat deze werd georganiseerd was vóór Corona en toen had voortgezet onderwijs nog geen vaste plek binnen CultuurSchakel. 

Dit jaar dus voor het eerst de mogelijkheid om als docent vo of andere belangstellende van jouw school te komen kijken, luisteren, meepraten en van gedachten te wisselen over actuele thema's op het gebied van kunst- en cultuureducatie.  

Het thema dit jaar is ‘De Leerling in Beeld'. Hoe bereik je die leerling en neem je deze mee in je programma? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je leerling wereldburger wordt? Hoe kan kunst en cultuur hieraan bijdragen? Dit verkennen we aan de hand van theoretische kaders, praktijkvoorbeelden en gesprekken met collega's en culturele instellingen. De middag vindt plaats in Diligentia. Lees hier meer en meld je meteen aan!

Digitale Cultuureducatie
Terwijl de minister pleit voor een verbod op telefoons op school, wordt er tegelijkertijd veel geld gestoken in digitale geletterdheid en in een impuls om met het culturele veld te kijken naar de mogelijkheden om digitale middelen meer in zetten. 

Eind vorig jaar heeft CultuurSchakel een themamiddag digitalisering georganiseerd. Hier werd duidelijk dat zowel vanuit de culturele aanbieders als vanuit het onderwijs een noodzaak is om hiermee aan te slag te gaan. 

Inmiddels is er een eerste project in gang gezet waar 12 culturele instellingen aan de slag gaan met scholen om hun huidige aanbod digitaal toegankelijker te maken, hun bereik of effectiviteit te vergroten en/of het materiaal dichter bij de doelgroep te laten aansluiten. 

Eind juni worden de bevindingen of uitkomsten tot dan toe gepresenteerd, waarbij we mogelijk uitkijken naar een tweede ronde volgend schooljaar. 

Op de hoogte blijven van de vorderingen? Meedoen met het vervolgtraject? Lees hier verder!

Quote

Uitgaan nu.nl

16 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching