Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

© Getty Images/EyeEm - NLMagazine Heerlen Uitgaan en lekker eten - Omega Sushi in Heerlen begon als een groot liefdesverhaal en horeca-avontuur, maar eindigde in tranen. Amper een jaar na de start bleek een van de eigenaren de stress van een eigen bedrijf niet aan te kunnen en vertrok naar Roemenië. De zaak ging failliet.

De twee eigenaren leerden elkaar in Oostenrijk kennen en droomden van een eigen zaak. Hun oog viel op het pand aan de Saroleastraat in Heerlen. Daar begonnen ze in 2021 met Omega Sushi. Die plek was achteraf niet zo veelbelovend als werd voorgeschoteld. Vanaf de start kwamen er maar weinig bezoekers, terwijl de huur van het pand hoog was volgens de eigenaren. De verwachte omzet bleek niet haalbaar. Ook het feit dat het stel vlak voor de vierde lockdown met het bedrijf startte werkte niet in hun voordeel.

Het ging helemaal mis toen de eigenaar de stress van het hebben van een eigen bedrijf niet aan kon. De productiviteit liep achteruit en de man vertrok naar Roemenië. Hij werd door zijn compagnon vervolgens uitgekocht.

Winst werd niet gemaakt. Tegenover een omzet van ruim 66.000 euro in 2022 stond een verlies van bijna 60.000 euro. Op Valentijnsdag ging het bedrijf, dat begon als een liefdesavontuur van twee jonge mensen met een horecadroom failliet.

De curator is nu bezig met het afhandelen van het faillissement. Een van de grootste schuldeisers is Qredits. Zij financierden het nieuwe bedrijf met een lening van bijna 63.000 euro.

Bron: Redactie Ondernemen in Limburg

Quote

Uitgaan nu.nl

25 maart 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching