Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Van links naar rechts: Guy Cremer, Jan Piet Valk, Pierre Boels jr., Reiant Mulder en Martin Holmgren.

NLMagazine Sittard Economie & Duurzaamheid - Familiebedrijf Boels uit Sittard hoopt spoedig de magische grens van 2 miljard euro omzet te bereiken. Niet slecht voor een bedrijf dat in 1977 begon met de verhuur van één breekhamer. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste verhuurbedrijven in Europa.

Het was Pierre Boels senior die meer dan veertig jaar geleden vanuit een garagebox gereedschap uitleende aan vrienden. Hij kwam er al snel achter dat uitgeleend gereedschap niet altijd werd teruggebracht, tenzij hij er geld voor vroeg. Het eerste gereedschap dat hij tegen betaling verhuurde was een breekhamer van 11 kilo. De rest is geschiedenis. Boels is op dit moment een van de grootste verhuurspecialisten van Europa, met 725 vestigingen in 18 landen en meer dan 7000 medewerkers.

De omzet groeide onder leiding van Pierre Boels junior, die in 1996 aantrad, naar 1,5 miljard euro het afgelopen jaar. Het einde aan de groei is nog niet in zicht. Het doel van financieel directeur Jan Piet Valk is om de 2 miljard euro grens te doorbreken. De CFO van Boel is genomineerd voor de vakprijs Huub van Rozendaal Award 2023. De prijs is voor CFO’s van familiebedrijven die uitzonderlijk hebben gepresteerd.

In een interview in CFO Magazine zegt Valk door autonome groei en door overnames verder te willen groeien in Europa. Drie jaar geleden nam Boels het Scandinavische verhuurbedrijf Cramo over. Afgelopen jaar kwam daar Eekels pompen bij. Een oversteek naar Amerika, Azië of Midden Oosten zal niet zo snel gebeuren. “Hier geldt, schoenmaker blijf bij je leest,” aldus Valk.

Jan Piet Valk werkte eerder bij Fokker, Shell en Logica en is bij Boels bezig met zijn laatste klus. Binnen Boels wordt hard gewerkt aan opvolging. “We willen binnen nu en een paar jaar opvolgers voor alle sleutelposities hebben. Als een jong Ajax.”

Bron: Redactie Ondernemen in Limburg

Quote

Uitgaan nu.nl

25 maart 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching