Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenement/Erfgoederen - Vandaag over precies 11 weken vindt voor de 3e keer de vakbeurs MONUMENT plaats. Op dit  specialistische platform voor het beheer en behoud van het gebouwde erfgoed staat het verduurzamen van monumenten, het in gebruik houden van monumentale panden en het behoud van de monumentale waarden centraal.

Verduurzaming monumenten
De monumentensector wil verduurzamen en zo een bijdrage leveren aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. De verduurzaming van monumenten is echter niet alleen noodzakelijk om de klimaatdoelstellingen te halen, maar is ook van essentieel belang om het gebruik van monumenten aantrekkelijk te houden bij toenemende energiekosten. 

Het vereist fysieke ingrepen om monumenten energiezuiniger te maken, zoals isolatiemaatregelen, energiezuinige installaties en waar mogelijk het opwekken van hernieuwbare energie (bijvoorbeeld door zonnepanelen). Bij eventuele aanpassingen van het monument is het daarom van belang dat de aanpassingen bijdragen aan de energietransitie.

Dit biedt kansen voor bedrijven en organisaties die zich bezighouden met verduurzaming en de energietransitie, van leveranciers en adviesbureaus tot overheden.

Bouwen aan herbestemmen
Maatschappelijke en economische ontwikkelingen leiden de laatste jaren steeds vaker tot leegstand van monumentale gebouwen. Vooral religieus erfgoed, industrieel erfgoed en historische boerderijen hebben hiermee te maken. Herbestemming zorgt ervoor dat deze monumentale panden niet worden gesloopt, maar een nieuwe functie en daarmee een tweede leven krijgen. 

Bedrijven en organisaties met een visie op het gebruik van nieuwe (biobased) materialen,  technische oplossingen, plannings- en ontwerpprocessen, alternatieve samenwerkingsvormen en financieringswijzen presenteren zich op MONUMENT.

Biobased en natuurlijke bouwmaterialen
Veel monumenten zijn oorspronkelijk een ecologisch gebouw. Dat maakt de stap naar biobased en natuurlijke bouwmaterialen in de monumentensector logisch. De vernieuwde toepassingen van historische biobased materialen bevorderen een gezond klimaat. Ze zijn circulair, damp-open en vochtregulerend en dragen bij aan het verduurzamen en toekomstbestendig maken van het gebouwde erfgoed.

MONUMENT is een interessant platform voor leveranciers van biobased materialen om zich te presenteren aan een gericht vakpubliek dat op zoek is naar innovatieve oplossingen en toepassingen.

Gelijktijdig met vakbeurzen Renovatie & Transformatie en HOUTBOUW
MONUMENT vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurzen Renovatie & Transformatie en HOUTBOUW in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Bezoekers (veelal beslissers) hebben vrij toegang tot alle beurzen.

Waarom deelnemen als exposant?
Meedoen levert veel nieuwe, waardevolle contacten én concrete leads op. Bovendien scheelt deelname tijd, want als exposant ontmoet u in slechts 3 dagen talloze potentiële klanten en bestaande relaties.

Wilt u er ook bij zijn?
Wacht dan niet en vraag vrijblijvend meer informatie aan. Bel 06 2256 2874 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching