Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenementen - Heerlijk dansen onder een prachtige sterrenhemel ergens in het oosten van Frankrijk… op het geluid van een vlierbloesem? De Gathering van de Talking Trees Tribe is een werkelijk unieke ervaring.

In het oosten van Frankrijk, op een locatie die enkel wordt toevertrouwd aan deelnemers van de Tribe, vindt een 3-daagse Gathering plaats vol muziek, kunst en workshops. Bezoekers kunnen in hun eigen tentje of camper op het terrein verblijven en worden drie dagen en drie nachten lang ondergedompeld in een sensationele compilatie van live muziek en optredens, heerlijk vegetarisch eten en gevarieerde workshops. Denk aan een soort mini versie van de Burning Man, met een Bohemian touch.

Terwijl het programma goed gevuld is met dj’s, vj’s, muzikanten, yoga docenten, trainers en workshopbegeleiders, worden deelnemers uitgenodigd ook hun eigen talenten aan te spreken. Zo is elke dag net weer een beetje anders en worden de activiteiten aangevuld met al wat er ter plekke in co-creatie met elkaar ontstaat.

Naast een fijn samen zijn staat bewustwording centraal. Talking Trees heeft namelijk een missie: mensen weer doen beseffen dat zij zélf natuur zijn. Door muziek te brengen, gemaakt op de vibraties van de natuur, laat Talking Trees mensen weer verliefd worden op natuur. En vanuit liefde ontstaat innige bewustwording. Over onszelf, over onze verantwoordelijkheid voor onze aarde en al wat leeft.

De main act van de 3-daagse is het Talking Trees Orchestra. Hier zie je muziek en wetenschap samen smelten: door sensoren en andere meetapparatuur op de bast van bomen aan te sluiten wordt diverse data uit de boom gehaald. Deze data wordt vervolgens verzonden naar een aangesloten synthesizer, waar bedenker Bert Barten de data koppelt aan geluid. En dat is waar de magie plaatsvindt.

Ieder Talking Trees orkest is dan ook even uniek. Van electro en techno tot jazz en klassiek, elk genre muziek is te combineren. Samen met de schitterende visuals die de muziek begeleiden wordt een waanzinnig spektakel van licht en geluid gecreëerd dat sterk tot de verbeelding spreekt.

De 3-daagse bijeenkomst is zowel exclusief als intiem. Met slechts 250 beschikbare plaatsen blijft de kleinschaligheid gewaarborgd en dat is precies de bedoeling van de organisatoren. Voor elk verkocht ticket wordt tevens een boom geplant. En zo is de cirkel rond.

Meer Informatie
Pers&PR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Muziek: https://soundcloud.com/user-172594498 / https://open.spotify.com/artist/0hCNPzFtPL0XL2OcKH6MWG

Tickets: www.talkingtreestribe.com

Quote

Uitgaan nu.nl

19 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching