Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst, Fotografie – De ‘Masters of Wedding Photography’, de grootste bruidsfotografiewedstrijd van de Benelux, heeft een winnaar. Bruidsfotograaf Daan Fortuin uit Strijen won in 2022 maar liefst 18 awards. Daarmee liet hij Jill Streefland en Annemarie Dufrasnes (beide 16 awards) achter zich.

Over het gehele jaar 2022 hebben ruim 250 professionele bruidsfotografen meer dan 8.000 foto’s ingestuurd. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen wereldwijd. Daan Fortuin mag zich nu, tussen allemaal gerenommeerde topfotografen, de beste bruidsfotograaf van de Benelux noemen. Hij vertelt hierover: “Het is geweldig om tussen al deze enorm ervaren fotografen tot winnaar te worden benoemd.”

De ‘Masters of Wedding Photography’ bestaat al 9 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elke drie maanden worden awards uitgereikt aan de fotografen die de beste foto’s hebben ingestuurd. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het gehele jaar het best hebben gepresteerd. Bij de ‘Masters of Wedding Photography’ gaat het er dus niet om te winnen met 1 foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het gehele jaar. Founder Christiaan de Groot vult aan: “Fotografen moeten bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren, bij verschillende bruiloften gedurende het hele jaar.”

Journalistieke stijl
De website van de Masters staat vol prijswinnende trouwfoto’s, die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Daarmee is de website een goede plek voor aankomende bruidsparen om zich te oriënteren op de mogelijkheden van de hedendaagse bruidsfotografie. “Het niveau in de Benelux is ongelooflijk hoog”, aldus Christiaan de Groot, mede-oprichter van de wedstrijd en zelf ook bruidsfotograaf. “We zien dat er heel veel foto’s winnen die in een ‘journalistieke’ stijl zijn vastgelegd. Dit zijn echte spontane momenten die niet zijn geposeerd en het verhaal van de trouwdag vertellen. Daarnaast winnen er ook hele creatieve geposeerde foto’s waarin de fotograaf, soms met bijzondere flitstechnieken, alles op alles zet om unieke en intieme portretfoto’s te creëren.”

Bruidsfotografie anno nu
De hedendaagse bruidsfotografen zijn volgens De Groot echte topsporters in de fotografie. Er wordt veel van je gevraagd als bruidsfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is, zonder te veel op te vallen. Je moet als fotograaf zelf als het ware onzichtbaar blijven. “Het is echt een specialisme, dat door steeds meer allround fotografen ook als zodanig wordt erkend. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel getalenteerde bruidsfotografen in de Benelux aan het werk zijn en echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren hebben steeds meer Benelux-fotografen zich ook gevestigd in de wereldtop. Iets waarop we heel erg trots mogen zijn.”

Bruidsfotografie verbeteren
Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren. Dat gebeurt door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hoopt de organisatie bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen, die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang zullen worden gewaardeerd.

Masters of Wedding Photography 2022
Kijk hier voor een overzicht van alle award-winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2022.

Over Masters of Wedding Photography
De Masters wil de bruidsfotografie in de Benelux blijven verbeteren door het creëren van een community van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hoopt de Masters bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang zullen worden gewaardeerd .

Website:Masters of Wedding Photography

Quote

Uitgaan nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching