Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine verkeer 7 Vervoer - In Nederland zijn er momenteel 755.000 sportieve e-bikes zoals hybriden en mountainbikes. De gemiddelde aanschafprijs voor een hybride e-bike bedraagt €2.363. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een onderzoek van Multiscope onder ruim 3.200 Nederlanders.

Zowel hybride e-bikes als elektrische mountainbikes worden in de meeste gevallen nieuw gekocht (81%). De hybride e-bikes en elektrische mountainbikes vormen een sub-segment binnen de e-bikes. “Bijna een zevende van de totale e-bike markt bestaat uit hybride e-bikes (14%). De elektrische mountainbike is goed voor 2% van de totale markt. Dit komt samen neer op ongeveer 755.000 hybride e-bikes en mountainbikes in Nederland,” aldus marktonderzoeker Sven de Bruin.

Hybride e-bike kost gemiddeld € 2.363
Voor een nieuwe hybride e-bike betaalt men volgens Multiscope gemiddeld € 2.627. De prijs voor een gebruikte hybride e-bike ligt een stuk lager, hiervoor betaalt men gemiddeld € 1.131. De gemiddelde aanschafprijs voor een hybride e-bike komt daarmee op € 2.363.

In de meeste gevallen worden sportieve e-bikes nieuw gekocht (81%). Het valt op dat gebruikte sportieve e-bikes het vaakst worden gekocht door jongeren tussen de 18 en 34 jaar. In de meeste gevallen gaan consumenten naar een (lokale) fietsenwinkel voor de aanschaf van een sportieve e-bike (75%). 16% schaft de e-bike aan bij een branchevreemde winkelformule en 9% koopt rechtstreeks bij de fabrikant.

Bron: WWW.MULTISCOPE.NL

Quote

Uitgaan nu.nl

19 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching