Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kundst 7 Cultuur Muziek VIDEOS - Al sinds jaar en dag volg ik de Engelse band The Magic Numbers. Wat mij betreft een voorbeeld van een Unguilty Pleasure. Ik voel mij namelijk niet schuldig als ik ernaar luister. Integendeel. De band bestaat uit twee paar broers en zussen. Aan de ene kant Romeo en Michelle Stodart, aan de andere kant Angela en Sean Gannon. De twee families woonden naast elkaar in de wijk Hanwell in (Ealing) West-Londen en zo gingen de vier met elkaar muziek maken.

Broer en zus Stodart maakten al een hele wereldreis voordat ze in Londen kwamen te wonen, via Trinidad en New York (moeder was operazangeres en had een eigen televisieshow). De Gannons zijn van oorsprong Iers maar woonden al die tijd al in Londen.

En dan nu hun muziek. Apple music schrijft er het volgende over. “The Magic Numbers is een Britse popband, die zich onderscheid door een andere aanpak van het hedendaagse britpopconcept. Hoewel ze zeker melodieus zijn, zijn ze veel meer beïnvloed door de jaren 60 dan hun door garagerock beïnvloedde tijdgenoten. Ze incorporeren elementen van folk, psychedelica en prachtige harmonieuze samenzang in hun nummers. Hierdoor worden ze wel vergeleken met the Mamas & the Papas. Hun titelloze album werd goed ontvangen.”

Nou, daar hebben we meteen een belangrijk aandachtspunt. Dit eerste album dateert alweer van 2005 en eerlijk gezegd is dat nog steeds hun beste werk tot nu toe (als je het mij vraagt natuurlijk; er is een mooie Deluxe Editie van). Ze wonnen er allerlei prijzen mee een gingen vol toeren. Het tweede album (Those the Brokes) is uit 2006 en ook de moeite waarde. Daarna nog het album The Runaway in 2010, Alias in 2014 en Outsiders in 2018. Inderdaad zijn onze Magische Getallen een beetje outsiders. Er wordt wat smalend gedaan over hun lange baarden, haren en hun ‘zware posturen’. De Volkskrant noemde onze magische vrienden ooit (nogal badinerend) de lelijkste band van Engeland.

En toen Top of the Pops de band wilde aankondigen als ‘a big fat melting pot of talent’ besloten ze zich terug te trekken. Terecht natuurlijk, het gaat om de muziek en die is de moeite waard. Wel dus met de kanttekening dat de band vooral piekte bij het eerste album. Vandaar in de link twee prachtige nummers van die eerste plaat: I See You, You See Me en Love’s A Game. Michele Stodart bracht in 2012 nog een (Countryachtig) soloalbum uit met als titel Wide-Eyed Crossing. Leadgitarist en tekstschrijver Romeo Stodart ging in 2020 op solotoer. In de aankondiging stelde hij de Magic Numbers fans gerust dat dit niet het einde van de band betekent “as our band is FOREVER”.

In 2019 kwam er nog een Magic Number single uit. Het heet Wayward en klinkt vrij ‘introspectief’, geschreven voor het zoontje van Romeo die zich afvroeg waarom vallende blaadjes geen geluid maken als ze op de grond komen. Het laatste nieuws over de band is dat ze toch weer gaan optreden! Ik stuitte op een aankondiging van een Gig op 16 december a.s. in Lafayette, Londen. Kan er helaas niet bij zijn. Misschien dat de broers en de zussen hun Magische (getallen)muziek weer als vanouds oppakken. Dan is 16-12-2022 mijn LUCKY MAGIC NUMBER!!

En dan gaan we ons voorbereiden op het Kerstdagen. De TonTonXMas Playlist wordt alweer bijgewerkt met de Kerstkrakers die uit alle hoeken en gaten te voorschijn komen. Mijn Kerstblog zal aansluiten bij de nieuwe Kerstmuziekhype die aan het ontstaan is (nee, niet Tik(XMas)Tok). Die verklap ik nog niet, maar ik beloof jullie een ‘geanimeerde’ Kerstvoorstelling… Enkele hints zijn in de link te vinden. Wie het weet, mag het al zeggen of schrijven. HOHO HOHO!!!

Ton Tekstra Music & Vibes

Quote

Uitgaan nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching