Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Hoewel de meeste mensen, zeker in deze onrustige tijden, behoefte zullen hebben naar een voorspelbare toekomst, zijn er ook die juist op zoek zijn naar een toekomst die niet al precies is uitgetekend en uitgestippeld. Een voorbeeld daarvan is de Amerikaanse zangeres Courtney Marie Andrews. Courtney is afkomstig uit Phoenix, Arizona waar zij 32 jaar geleden werd geboren. Een lastige huissituatie maakte dat ze al op haar zestiende het ouderlijke huis verliet, met alleen een rugzak en een gitaar bij zich.

Ze sliep onder bruggen en in tenten en trad soms op voor twee mensen. Courtney zette door – vestigde zich in Nashville – en maakte inmiddels al zes albums, waarvan de laatste (Loose Future = losse toekomst, vrij vertaald) in oktober jl. uitkwam. Tot nu toe stonden haar liedjes in het teken van liefdesverdriet. Op het nieuwste album slaat ze een een andere weg in en dat levert een erg mooie plaat op, die ik de hele week al via mijn oortjes met veel genoegen binnen heb horen komen.

De muziek op het nieuwe album kan worden omschreven als Americana gemixt met Country. dat zegt nog niet zo veel natuurlijk. Denk aan de huidige top Indyband Big Thief gecombineerd met (niet-gelikte) Countrymuziek, met in de verte gelijkenissen met artiesten als Frazey Ford en Trixy Whitley. Ik lust er pap van en het album staat zie ik al in de lijstjes van Best New Releases 2022 (Uncut, niet de eerste de beste). Het aparte van de nummers is dat ze vaak abrupt eindigen. Dan vindt Courtney het wel mooi geweest. Zij is echt het soort artiest(e) dat ik graag live zou zien en dan het liefst natuurlijk ergens in een club in East Nashville. Kortom, Courtney is One To Watch & To Hear!! Op 13 maart 2023 staat ze in de Tolhuistuin.

Tot slot: de playlist van MusicandVibes (‘The List’) is weer helemaal bijgewerkt, inclusief de mooie nummers van Courtney. Inmiddels zo’n 56 uur muziek van de bovenste plank, met honderden nummers die in de blog voorbij zijn gekomen. Zet de playlist op shuffle en laat je verrassen. De link staat voor de zekerheid hieronder. START THE MUSIC AND GET THE VIBES!!!

Links:

Quote

Uitgaan nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching