Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Erfgoederen - Kasteel Nuwendoorn was in de 13e eeuw een dwangburcht van graaf Floris V van Holland in Krabbendam. Het kasteel bestond uit een woontoren, een hoofdburcht en een voorburcht. De provincie Noord-Holland was sinds 1983 eigenaar van het terrein en heeft de kasteelmuren op het terrein gedeeltelijk opgebouwd en een uitkijktoren geplaatst. In augustus 2022 heeft de provincie de zorg van het kasteel overgedragen aan Stichting Monumentenbezit.

De provincie vindt het belangrijk dat erfgoed wordt behouden, onderhouden en open is voor publiek. De kennis en kunde van een professionele monumentenorganisatie is daarvoor belangrijk. Nuwendoorn gaat in de nabije toekomst opnieuw open voor recreanten en toeristen. Er komt een nieuwe toegangsbrug en informatievoorziening om vanaf mei 2023 zoveel mogelijk mensen het unieke bouwwerk en het verhaal te laten beleven.

Meer informatie
Locatie Ten oosten van het Noordhollands kanaal en van de in de 13e eeuw opgeworpen Friese zeedijk, even ten noordoosten van Krabbendam.
De plaats van het kasteel is dus mede bewust gekozen omdat er een haven ('dore') en handel was

Plaats - Krabbendam
Gemeente - Schagen
Provincie - Noord-Holland
Toegankelijk - Het hele jaar door

Quote

Uitgaan nu.nl

26 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching