Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Symposium donderdag 29 september 2022 – Buitenplaats Amerongen - NLMagazine Erfgoederen - Het is in 2022 precies tien jaar geleden dat het Themajaar voor de historische buitenplaatsen plaatsvond. Een goed moment om tijdens een landelijk symposium evaluerend terug te kijken op wat er in het maatschappelijke en publieke domein is bereikt maar vooral ook om stil te staan bij de vraag hoe wij in de komende jaren deze fraaie domeinen bewaren.

Themajaar Historische Buitenplaats 2012
Het jaar 2012 stond landelijk in het teken van onze historische buitenplaatsen. Onder de naam Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012 kregen de 551 van rijkswege beschermde complex historische buitenplaatsen voor het eerst, volop en gezamenlijk aandacht. In dat jaar vonden er talloze activiteiten, bijeenkomsten en lezingen plaats en was er veel media aandacht. Na afloop van het Themajaar werd een document gepubliceerd met aanbevelingen voor de toekomst.

Tien jaar later. Waar staan wij nu?
Met het oog op de provinciale verkiezingen van 2023 voelde sKBL de noodzaak zich opnieuw landelijk in te spannen om tot hernieuwde aanbevelingen rond de instandhouding van historische buitenplaatsen te komen want tijden veranderen en ook het veranderende klimaat werpt vele onzekerheden op. Daarom zijn wij tijdens regionale rondetafelgesprekken in gesprek gegaan met belanghebbenden om zicht te krijgen op huidige en toekomstige uitdagingen rond dit monumentale erfgoed.

Symposium 29 september 2022
In nauwe samenwerking met de provincie Utrecht en met steun van de provincies Zuid-Holland, Overijssel en een anoniem fonds, organiseert sKBL op donderdag 29 september 2022 vanaf 9:00 uur een slotsymposium op Buitenplaats Amerongen.
Dan delen wij de resultaten van de regionale bijeenkomsten en bieden wij de geformuleerde aanbevelingen aan de provincies aan. Dit is ook het moment dat wij vertegenwoordigers van politieke partijen zullen oproepen om de vitale waarden van historische buitenplaatsen in hun verkiezingsprogramma te benoemen en voor de toekomst te borgen. Voor meer informatie en deelname zie de website van sKBL.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen zie www.skbl.nl of neem contact op met Jennemie Stoelhorst (directeur sKBL) via 06 234 11 655 of René Dessing (voorzitter sKBL) via 06 228 01 668.

Over sKBL
sKBL (Stichting Digitaal Portaal voor Nederlandse Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen) richt zich op het meer zichtbaar maken van het monumentale erfgoed dat samenhangt met kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen. Bovendien is zij een landelijk podium voor allen die bij de instandhouding van dit erfgoed betrokken zijn. De organisatie telt momenteel ruim 200 donateurs waaronder ruim 180 kastelen en historische buitenplaatsen. Meerdere provincies en fondsen ondersteunen het werk van sKBL.

www.skbl.nl. Jennemie Stoelhorst • Landfortseweg 4a • 7078 BT MEGCHELEN • The Netherlands • +31(0)6 234 11 655 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. IBAN NL74 ABNA 0430 3337 14 • BIC ABNA NL2A

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching