Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, fashion - Zeg maar hallo tegen Josefina! Gemaakt voor jouw lichaam met de natuur in het achterhoofd. De meest sustainable capsule collectie van Hunkemöller tot nu toe. De Josefina range is in lijn met de stappen die Hunkemöller neemt richting een duurzamer productie proces. 
Dit proces is onderdeel van het initiatief 'Together Tomorrow', waarin het Hunkemöller's missie is om hun duurzame aanpak continu te blijven verbeteren. Het lingeriemerk blijft het lichaam vieren en wil ondertussen ook beter zijn voor onze planeet. 

  • Zeg hallo tegen Josefina - Hunkemöllers meest sustainable capsule collectie tot nu toe;

  • Hunkemöller heeft nog nooit zoveel sustainable materialen voor één collectie gebruikt;

  • Gemaakt voor jouw lichaam met een betere planeet in het achterhoofd;

  • Een 'Together Tomorrow' initiatief .


I
ntroductie van Josefina
De collectie bestaat uit een kleine drop: een BH in twéé kleuren, een body en een slip. In deze kleine - maar luxueuze - collectie is Hunkemöllers jarenlange kennis van lingerieproductie, gecombineerd met alle kennis die er maar beschikbaar is over duurzaam ontwerpen. Het resultaat is een collectie die er niet alleen geweldig uitziet maar ook de meest duurzame capsulecollectie van het merk (tot nu toe) is!


Stukje voor stukje

Een bh is één van de meest ingewikkelde kledingstukken die je kunt bezitten; een bh kan namelijk uit maar liefst 50 afzonderlijke componenten bestaan. Dit is precies de reden waarom het niet eenvoudig is om het productieproces te verduurzamen. Hunkemöller houdt wel van een uitdagen en hun designers onderzoeken hoe ieder component duurzamer gemaakt kan worden. Alle materialen die deel uitmaken van de Josefina capsule collectie zijn onder de loep genomen. Er is gebruik gemaakt van: 100% gerecycled kant, nylon, elastaan én polyesterlaminaat voor de gewatteerde cups. Daarnaast zijn de mesh en de elastische banden met gerecycled nylon gemaakt en zijn de ophang labels van papier. 

Transport en traceerbaarheid
De productie van deze collectie vindt plaats op een locatie waar alle afzonderlijke componenten worden geproduceerd. Dit om overbodig transport te voorkomen - en daarmee de voetafdruk - te minimaliseren. Er is veel tijd besteed om meer inzicht te krijgen in de supply chain en te leren waar er een verschil kan worden gemaakt. 

Voorgevormde beugel bh Josefina: €37,99
Niet-voorgevormde beugel bh Josefina: €37,99
Body Josefina: €49,99
Brazilian Josefina: €18,99
String Josefina: €16,99
De Josefina capsule collectie is zowel online als in de winkels van Hunkemöller verkrijgbaar Op naar een mooie toekomst!

 

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching