Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Hoogtepunten van Residentie Orkest Den Haag in september zijn het kamerconcert Circle of Life met de wereldpremière van Joël Bons’ Trailbrazer, het traditionele Prinsjesdagconcert, Moesorgski’s Schilderijententoonstelling en Mozarts Vierde vioolconcert. De solisten zijn pianiste en artist in residence Yeol Eum Son, violist Tobias Feldmann en celliste Lidy Blijdorp.

Zaterdag 10 sep, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: circle of life
Cellist Leonard Elschenbroich dirigeert een bijzondere avond met Wagners Siegfried Idyll, Hendrik Andriessens Miroir de peine, Richard Strauss’ Metamorphosen en de wereldpremière van Joël Bons’ celloconcert Trailbrazer. Bons schreef dit werk in opdracht van het Residentie Orkest voor celliste Lidy Blijdorp en een kamerorkest van dertig musici. Een trailblazer is een wegbereider, een baanbreker. De celliste poneert steeds nieuwe ideeën, waarop de musici van het orkest reageren door ze over te nemen, er commentaar op te leveren of ermee aan de haal te gaan. Zo ontstaat een levendige interactie, waarin op het ene moment de vonken er vanaf vliegen en op het andere tastend de stilte wordt verkend.

Dinsdag 20 sep, 20.00 uur, Amare: prinsjesdagconcert
Met trots presenteert het Residentie Orkest de nieuwe artist in residence, sterpianist Yeol Eum Son. Veelzijdig, gracieus, jong en tijdloos. Tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert o.l.v. chef-dirigent Anja Bihlmaier soleert zij in Ravels dynamische en jazzy Pianoconcert in G. Het tweede werk is Moesorgski’s monumentale en beeldende Schilderijententoonstelling, georkestreerd door Ravel.

Zondag 25 sep, 14.15 uur, Amare: schilderijententoonstelling
Een heerlijke middag met Van Gilses melodische Concertouverture, Moesorgski’s door Ravel georkestreerde Schilderijententoonstelling en het prachtige Vierde vioolconcert van Mozart. Anja Bihlmaier dirigeert en de solist is de virtuoze Duitse violist Tobias Feldmann.

Foto’s boven: Yeol Eum Son, Tobias Feldmann en Lidy Blijdorp

Quote

Uitgaan nu.nl

31 mei 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching