Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Lifestyle & gezondheid - Bij het festival You’ve Got the Power, vanaf 15 oktober in het Haagse One Planet, krijg je kracht en energie. Je kunt er drie raceauto’s van de toekomst bewonderen, in One Planet Dome draaien de grootbeeldfilms Planet Power en Volcanoes, in One Planet Expo staat de indrukwekkende fototentoonstelling Solar Portraits en in One Planet NOW! leer je bij de vele festivalworkshops alles over oplossingen en innovaties voor de toekomst.

Energie is overal, we gebruiken het dagelijks in al onze activiteiten. Ons huis heeft energie nodig, ons lichaam heeft energie nodig en de stad heeft energie nodig. In One Planet leer je bij het festival You’ve Got the Power alles over energie.

Voor het eerst zijn op het festival drie raceauto’s – de Ignition, Fusion en Vision – van Inmotion te zien. Dit studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen ontwerpt en test milieuvriendelijke, elektrisch raceauto’s en ontwikkelt de techniek om ze zo snel mogelijk op te laden.

In One Planet Dome draaien twee nieuwe grootbeeldfilms. Planet Power vertelt het verhaal over de geschiedenis van elektriciteit en energie. Volg de eerste vlucht op zonne-energie en onderzoek welke uitdagingen wij in de toekomst hebben met onze grote vraag naar energie, terwijl wij ook onze planeet willen beschermen. In de spectaculaire film Volcanoes, The Fires of Creation ga je mee op avontuur met National Geographic fotograaf Peter Carsten naar verschillende vulkanen op de wereld. Carsten is gefascineerd door vulkanen, maar hoe werken ze precies? Deze energieke krachtbronnen hebben de aarde gevormd.

In One Planet Expo staat de indrukwekkende National Geographic-tentoonstelling Solar Portraits met foto’s van Rubén Salgado Escudero. Hij laat zien hoe zonne-energie een enorm verschil maakt voor de bewoners op aarde zonder aansluiting op het stroomnet. Op alle plekken waar hij fotografeert, stelt hij dezelfde vraag: hoe heeft zonne-energie jullie leven veranderd? Het antwoord legt hij vast in magisch-realistische beelden met zonnepanelen, stroomdraden en ledlampen. Dit fotoproject toont onze afhankelijkheid van stroom en de impact van ons energiegebruik op aarde. De verkiezing Welke foto maakt op jou het meeste indruk? bij deze expo loopt t/m 30 oktober.

Volg ook een Science Show over de werking van vulkanen, een workshop over aerodynamica en autotechnieken en andere activiteiten. Van proefjes en proeverijen tot quizzen en workshops. Na een bezoek aan You’ve Got the Power zit je niet alleen vol energie, maar weet je er ook alles van.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 september 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching