Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst, Cultuur, Film - Vanaf dinsdag 27 september in 2doc kort op NPO 2: de achtste reeks Teledoc Campus met acht nieuwe titels. Dit succesvolle project van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds biedt jonge regisseurs en producenten de kans om ervaring op te doen met korte, filmische documentaires.

di 27 sep: ONGEPLAND
Wat als je een vrouw van 37 met een kinderwens bent en je vader je adviseert om ‘het gewoon te doen’? In Ongepland gaat Janetta vanuit dit vertrekpunt in gesprek met mannen die ongepland vader zijn geworden. Een korte film waarin het ideale gezinsplaatje en de maatschappelijke normen over de kinderwens worden overwogen.

Regie: Janetta Ubbels & Robin Zwaan, producent: NewBe, omroep: BNNVARA

di 4 okt: BRANDSTOF
Sporten, studeren, werken, uitgaan, deadlines, slaap, geld, huishouden. Soms word je er doodmoe van. Gewoon een paar weken vakantie en dan ben je er wel weer. Toch? In Brandstof zien we zes jonge mensen die een burn-out hebben gehad. Ze delen hun ervaringen over deze ingrijpende fase uit hun leven. De verhalen laten een collectief patroon zien. Hoe kan het toch dat zoveel mensen in de bloei van hun leven volledig opbranden?

Regie: Bo van der Meer & Roswitha de Boer-Zuiderveen, producent: July Film, omroep: NTR

di 11 okt: HELD OP PAPIER
De 41-jarige receptionist en parttime Lucky Luke-imitator Rutger staat in de schaduw van zijn alter ego, de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. In een ultieme poging te verworden tot stripheld trekt hij ten strijde tegen de teleurstellingen van het alledaagse leven en tekent een stripverhaal met zichzelf in de hoofdrol. Waarom ook niet? Met wat verbeeldingskracht zijn we allemaal striphelden in ons dagelijks bestaan.

Regie: Max Ploeg, producent: &Bromet, omroep: BNNVARA

di 18 okt: ROUW
Een essayistische film over vergankelijkheid, waarin de maakster aan de hand van de natuur uiting geeft aan haar beleving van een rouwproces. De natuurlijke omgeving die haar eerder zo veilig en vertrouwd was, is na het verlies een onherkenbaar schemergebied geworden, waar gemis plots kan opdoemen vanachter de horizon. Waar onbestemde gevoelens in golven aanspoelen. Waar de nacht en het duister intense herinneringen tot leven wekken, maar waar ook troost verscholen ligt.

Regie: Marleen van der Werf, producent: zinnebeeld&, omroep: VPRO

di 25 okt: DE KUNST VAN HET SPELEN
De kunst van het spelen volgt de professionele skateboarder Douwe Macaré in aanloop naar de Olympische Spelen van 2021 en onderzoekt wat de gevolgen zijn van het olympisch keurslijf voor het vrije en speelse karakter van het skateboarden. Professional Nassim Guammaz ziet de Spelen als bedreiging voor de pure vorm van het skateboarden en doet daarom niet mee. Is het Douwe of Nassim die de kunst van het spelen het best verstaat?

Regie: Sven Prince, producent: Dutch Mountain Film, omroep: BNNVARA

di 8 nov: BUURMAN ABDI
De Somalische vluchteling Abdiwahab Ali speelt zijn door oorlog en geweld gekleurde leven na met zijn werkplaatsbuurman Douwe Dijkstra, die filmmaker is. Met schaalmodellen en green screen opnames verfilmen zij Abdi's jeugdherinneringen uit zijn geboorteplaats Mogadishu en zijn criminele verleden in Nederland. Een openhartige onderzoek naar het verbeelden van een onverteerbare geschiedenis en de loutering van het maakproces.

Regie: Douwe Dijkstra, producent: Valk Productions, omroep: EO

di 6 dec: LUC
De vijftienjarige Lucas heeft moeite om zijn plek in de maatschappij te vinden. Hij ontsnapt uit een gesloten jeugdinrichting en gaat nog één keer op zoek naar vrijheid voordat hij zich weer meldt bij de instelling.

Regie: Tim Bary, producent: IJswater Films, omroep: HUMAN

di 13 dec: DE STAND VAN HET GRAS
De stand van het gras toont door de ogen van een egel en een ekster de strijd die mensen voeren voor het ideale gazon. Vanuit het perspectief van de dieren zien we hoe die obsessie met controle en perfectie leidt tot absurde situaties. We ervaren de passie en frustraties, maar ook de euforie als een grasprobleem wordt opgelost.

Regie: Rashel van der Schaaf, producent: SNG Film, omroep: AVROTROS

Meer informatie: Website Teledoc Campus

Bron: www.ThePublicityCompany.com

Quote

Uitgaan nu.nl

31 mei 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching