Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Residentie Orkest Den Haag opent het nieuwe concertseizoen met het traditionele Prinsjesdagconcert, waarbij de nieuwe artist in residence Yeol Eum Son soleert in Ravels Pianoconcert in G. Op het programma in september en oktober staan verder onder meer meesterwerken van Moesorgski, Mozart, Beethoven en Poulenc. De solisten – naast Yeol Eum Son – zijn violist Tobias Feldmann, pianist Ronald Brautigam en sopraan Elizabeth Watts.

di 20 sep, 20.00 uur, Amare: PRINSJESDAGCONCERT
Met trots presenteert het Residentie Orkest de nieuwe artist in residence, sterpianist Yeol Eum Son. Veelzijdig, gracieus, jong en tijdloos. Tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert o.l.v. chef-dirigent Anja Bihlmaier soleert zij in Ravels dynamische en jazzy Pianoconcert in G. Het tweede werk is Moesorgski’s monumentale en beeldende Schilderijententoonstelling, georkestreerd door Ravel.

zo 25 sep, 14.15 uur, Amare: SCHILDERIJENTENTOONSTELLING
Een heerlijke middag met Van Gilses melodische en romantische Concertouverture, Moesorgski’s door Ravel georkestreerde Schilderijententoonstelling en het prachtige Vierde vioolconcert van Mozart. Anja Bihlmaier dirigeert en de solist is de virtuoze Duitse violist Tobias Feldmann.

vr 7 okt, 20.00 uur, Amare: WILMS & BEETHOVEN
Dirigent Jan Willem de Vriend opent de avond, als Schubert-expert pur sang, met een zonnige ouverture: Im Italienischen Stil. Vervolgens klinkt een zeldzame uitvoering van het Tweede pianoconcert van Johann Wilhelm Wilms met solist Ronald Brautigam. Als afsluiting speelt het Residentie Orkest de Achtste symfonie van Beethoven met het originele slot van het eerste deel dat na de première nog maar zelden werd uitgevoerd.

vr 14 okt, 20.00 uur, Amare: BRAHMS & POULENC
Het Groot Omroepkoor laat horen hoe zowel verstilling als grootste klanken de adem kunnen afsnijden in Brahms’ Schicksalslied en Poulencs ongrijpbare en bovenaardse Gloria, de kathedraal

 

Quote

Uitgaan nu.nl

05 juli 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching