Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Klassiek buitenfestival Klaterklanken op 4 locaties in Nederland - NLMagazine Cultuur - Vanaf 16 juli aanstaande start de 5e editie van Klaterklanken. Dit intieme buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen en buitenplaatsen in Nederland. Het muzikale recept van Klaterklanken is al vijf jaar uitermate succesvol. Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed.

Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, wordt van te voren niet bekend gemaakt. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.

Familie- en randprogramma
Naast deze concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten oa. met het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent.

“Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Deelnemende musici en ensembles zijn onder andere:
ADAM Quartet, Jelmer de Moed, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Maat Saxophone Quartet, het Epos Ensemble en het Dianto Reed Quintet.

Net zoals in de voorgaande jaren laten de musici ook in 2022 hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte folies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op de vaak sprookjesachtige landgoederen en buitenplaatsen. Het reizende festival kent dit jaar de nieuwe locatie Landgoed Weldam in Markelo.

Locaties en data
Klaterklanken is in de zomer van 2022 te zien op:
Buitenplaats Elswout in Overveen (17 juli), Landgoed Weldam in Markelo (23 juli), Landgoed de Haere in Olst (24 juli), Kasteel Rosendael in Rozendaal (4 september)

Meer informatie over Klaterklanken op www.klaterklanken.nl
Kaartverkoop start op maandag 9 mei 2022.

Quote

Uitgaan nu.nl

19 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching