Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Maatschappij, Kunst & Cultuur - Wil je een geweldige Hollandse stad bezoeken zonder de drukte van een stad als Amsterdam? Dan is Haarlem een zeer goede optie. Men zegt niet voor niets dat Haarlem een lieflijkere en kleinere versie van Amsterdam is. De binnenstad van Haarlem heeft zijn oude historische karakter nog altijd niet verloren. Het monumentale centrum wordt gedomineerd door kleine hofjes, pleinen, grachten en kerken.

Met name de Grote of St. Bavokerk is een prachtig stukje architectuur. De omliggende bloembollen velden trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar deze regio. Cultuursnuivers doen er goed aan om één van de boeiende wandelingen door de stad te maken. Je hebt verschillende routes zoals de monumentenwandeling en de hofjeswandeling.

Verspreid door de stad zijn meerdere horecagelegenheden te vinden. De Bourgondiërs onder ons zullen de stad Haarlem zeker hierom waarderen. Haarlem is ook een aangename stad om te winkelen. De allergezelligste winkelstraten van Haarlem zijn de Grote Houtstraat, Barteljorisstraat, Warmoesstraat en Zijlstraat. Voor sommige hoogstwaarschijnlijk bekende namen uit het bordspel Monopoly. Deze straten in het centrum van de stad hebben een heel divers aanbod van middenstanders. Helaas voeren de grote ketens, zoals in elke grote stad, wel de boventoon. Verspreid door het centrum zijn veel gezellige terrassen en eetgelegenheden te vinden.

Quote

Uitgaan nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching