Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Cultuur, film - Bijna iedereen kent de grote gehoornde dinosaurus Triceratops. Deze enorme planteneter – die 66 miljoen jaar geleden de Noord-Amerikaanse vlaktes bewandelden – is vooral bekend geworden door films zoals ‘Jurassic Park’. Ondanks hun populariteit weten we eigenlijk vrij weinig over dit uitgestorven beest. Hoe oud konden ze worden? Hoe snel groeiden ze? Was het een kuddedier, of toch een einzelgänger? Kortom; hoe leefde Triceratops?

De ontdekking van maar liefst vijf Triceratopsen bij elkaar door natuurhistorisch museum Naturalis biedt geweldige mogelijkheden voor de museale én wetenschappelijke wereld. Deze enorme collectie kan nu door paleontologen worden onderzocht, en levert nieuwe inzichten op voor de biologie van Triceratops en zijn verwanten.

Jimmy de Rooij is momenteel als PhD kandidaat verbonden aan museum Naturalis en Universiteit Utrecht. Hij is van huis uit bioloog, met een BSc in biologie (VU Amsterdam) en een MSc in biogeologie (Utrecht Universiteit). Hij houdt zich momenteel bezig met een onderzoeksproject binnen de paleontologie, over de biologie van de uitgestorven dinosaurus Triceratops, recentelijk opgegraven door museum Naturalis. Tevens is hij zelf ook nauw betrokken geweest bij de opgraving, preparatie en het opzetten van Triceratops ‘Dirk’, momenteel te bewonderen in het museum.

Meer informatie
Museon-Omniversum
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
+31 (0)70 338 13 38
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

One Planet Dome
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag
+31 (0)70 354 54 54
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
Maandag t/m zondag 10.30 - 17.00 uur
Tijdens officiële schoolvakanties 9.30 - 17.00 uur
De Dome is ook 's avonds geopend.

Quote

Uitgaan nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching