Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Reizen en vakantie - Steeds meer consumenten rijden elektrische auto’s en als gevolg daarvan dient er ook een fors aantal laadstations te zijn. Dat is nog niet overal in elk land het geval. Maar als je bijvoorbeeld op wintersport wilt met je elektrische auto, dan is het toch wel prettig om te weten of er inderdaad voldoende stations zijn om de accu weer fut te geven. Wees dus goed voorbereid en plan je reis.

Voordelen en nadelen van een elektrische auto
Het grootste voordeel van een elektrische auto ten opzichte van een auto die rijdt op fossiele brandstof, is dat je veel milieubewuster rijdt. Lekker stil rijden, geen schadelijke stoffenuitstoot meer en bovendien ook goedkoper in het onderhoud. Een groot nadeel echter vindt men nog steeds de actieradius. Met één volle accu red je het niet vanuit Nederland naar je favoriete wintersportoord. Met een benzineauto tank je even snel, maar onderweg even snel laden met je elektrische auto, zit er niet in en dus word je reistijd langer. Bovendien kan een station wellicht ‘bezet’ zijn waardoor je reisduur nog verder toeneemt. Combineer het laden dan dus even met een broodje, een lunch of neem er gewoon even je gemak van.

Met een elektrische auto naar de sneeuw in Oostenrijk
Interactief marketingbureau Dutch Cowboys heft op een rijtje gezet waar je zoal aan moet denken wil je met je elektrische auto naar de wintersport in Oostenrijk rijdt. Om onderweg niet voor verrassingen komen te staan, zorg je ervoor dat je laadstops vooraf zijn gepland. Uiteraard ken je de actieradius van je auto en dus stippel je je auto zorgvuldig uit.

Waar vind je de laadstations?
Onderweg naar Oostenrijk kom je veel laadpunten tegen, want het aanbod aan laadstations is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Houd er wel rekening mee dat snelladers bij laadstations onderweg de accu tot 80% bijladen. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren: de actieradius, hoe zwaar je auto is beladen en de stroomprijs. Op deze kaart kun je eenvoudig zien waar alle laadpunten in Europa zich bevinden. Je zult de elektrische auto onderweg zonder meer meerdere keren moeten opladen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Dutch Cowboys geeft de volgende adviezen:
1.Ga goed voorbereid op reis wanneer je met de auto op wintersport gaat.
2. Zorg ten eerste voor winterbanden. Deze heb je niet alleen nodig om veilig door de sneeuw te kunnen rijden, maar zijn zelfs verplicht in de wintersportgebieden.
3. Neem voor de zekerheid bovendien een extra 230V verlengsnoer mee. Daarmee vergroot je de kans dat je een alternatief stopcontact kunt bereiken als het stroompunt in de buurt ermee is gestopt.
4. Reis je op een heel drukke (zater)dag naar Oostenrijk? Check ook welke laadstations er zijn die zich net iets van de snelweg af bevinden. Het kan tijdens ‘spitsuren’ namelijk behoorlijk druk worden bij de snellaadstations langs de snelwegen.
5. Ga je de eindbestemming niet in 1 dag bereiken? Boek van tevoren alvast een hotel zodat je de reis naar die locatie plant en in delen opdeelt.

Hotels in wintersportgebieden met een laadstation
Het is wel zo handig om je elektrische auto bij het hotel op te kunnen laden. Daarom hebben we een aantal hotels in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet die één of meerdere parkeerplaatsen hebben met een laadstation.
Kaprun: In Kaprun kun je terecht bij het Kaprun Glacier Estate, laden is voor hotelgasten gratis!
Abtenau: In het fijne Aktiv- & Wellnesshotel Gutjahr kun je goed terecht met een elektrische auto.
Wagrain: In Wagrain vind je het fijne Hotel ADAPURA, met een piste om de hoek. En een laadstation voor je elektrische auto.
Kitzbühel: Kitzbühel is een populaire bestemming voor wintersporters. Bij Sporthotel Bichlhof kun je moeiteloos en gratis je elektrische auto opladen.
St. Johann: Het COOEE Alpin Hotel Kitzbüheler in St. Johann in Tirol beschikt over een laadstation zodat je elektrische auto nooit meer zonder stroom zit.
Walchsee: Bij Hotel Wildauerhof in Walchsee kun je voor deur parkeren en je elektrische auto opladen.

Bron: Dutch Cowboys

Quote

Uitgaan nu.nl

06 december 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching