Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur & Milieu - In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die daar niet kan overleven door te weinig licht of ruimte. Ook zijn er in veel tuinen stekken te vinden! Wist je dat elke tak van een wilg, vijg, vlier of populier een nieuwe boom of struik kan worden? We roepen alle Nederlanders op om 27 november de tuin in te duiken en zaailingen, stekken en slieten te verzamelen en in te leveren tussen 14.00-17.00 uur bij één van de 200 inleverpunten in het hele land.

1200 boeren en burgers die samen één miljoen bomen en struiken willen planten, zorgen dat jouw zaailing de kans krijgt om volwassen boom te worden langs een boerenakker, op een industrieterrein, in andermans tuin of in een nieuw voedselbos.
Help mee! Kijk hier voor instructies en inleverkaart; word zelf een inleverpunt en verspreid de oproep op social media of stuur dit bericht naar de lokale krant.

Info voor bomenhubs & plantlocaties
Vorig jaar was Doneer-een-Zaailing-Dag een groot succes! Al verschilde het veel per locatie. De ene locatie ontving heel veel, de andere wachtte de hele middag voor niks. Dat is ook afhankelijk van hoeveel werk je zelf maakt van social media en of je bijvoorbeeld de lokale krant benadert.

We gaan er vanuit dat alle ‘bomenhubs’ meedoen en zetten dus alle hubs op de kaart. Vorig jaar zijn er leuke contacten ontstaan tussen de gevers en bomenhubs. Maar je hoeft niet persé aanwezig te zijn. Ben je er niet, zet een duidelijk bord neer met instructies (zet in emmer, zet in sloot) en een bedankje. Mocht je echt niets kunnen ontvangen op zaterdag 27 november laat het ons voor het weekend weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zetten we jouw locatie er niet op. 

Zo'n 100 plantlocaties hebben bij het aanmelden aangegeven dat ze meedoen met de Doneer-een-Zaailing-Dagen. Zij staan op onderstaand voorbeeldkaartje. Wil je ook zaailingen ontvangen (of juist niet), ga naar je profiel op de Bomenplanner, klik rechtsboven op details en vink aan/uit: "Ik doe mee als inleverlocatie tijdens de inleverdagen zodat anderen mij ook zaailingen kunnen brengen”.

Doe dit graag vóór aankomend weekend. Je hoeft niet thuis te blijven om zaailingen te ontvangen, maar dat is natuurlijk wel leuker. Als je niet thuis bent kun je eventueel een briefje klaar hangen met achterlaat instructie; bijvoorbeeld, “Stop de zaailingen hier in de deze emmer”. Mocht je wel thuis zijn, dan is gelijk planten nog het allerleukst!     

Quote

Uitgaan nu.nl

06 december 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching