Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur & Milieu VIDEO - Meer bomen voor groenere wijken, biodiversiteitsherstel, verstening tegengaan, wateroverlast en watertekorten voorkomen, klimaatmitigatie en -adaptatie, verkoeling. Alle gemeenten hebben er mee te maken en zijn voornemens om meer bomen te planten. Kunnen de boomkwekers dat wel leveren en waar plant je nou die bomen?  

Voor gratis bomen lijkt er altijd wel ruimte te zijn, maar hoe werkt dat? Op de Meer Bomen Nu groenconferentie  - 27 september in Doorn - voor wethouders, boswachters, TBO's, hoveniers en iedereen die verantwoordelijk is voor groenbeheer vertellen vier organisaties over duurzame en circulaire manieren om uw gemeente sneller en goedkoper te vergroenen, sámen met de bewoners. Daarna maken we samen concrete afspraken voor meer groen!

Help jij Meer Bomen Nu naar iedere gemeente te halen? Stuur deze mail door naar iedereen die hierbij zou moeten zijn!
Download hier de flyer

Locatie
Maandagochtend 27 september, in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, te Doorn. De conferentie loopt van 09.30 tot circa 13.30 inclusief lunch.

Programma:

09.30 – 10.15: Opening & Meer Bomen Nu Methode: door Hanneke van Ormondt van Urgenda – Het verplanten van zaailingen is een hele logische maar toch innovatieve, goedkope en sociale manier om Nederland sneller te vergroenen.  Hoe werkt het, en welke kansen liggen er voor gemeenten. Met aan het woord ook de aannemer die met ons 15.000 bomen plantte in Weespersluis. 

10.15 – 11.00: Struikroven: Bernice Kamphuis – De struikrovers redden struiken en planten van sloopgebieden en planten die weer terug met omwonenden. Hoe werken we toe aan een bomenhub/struikrovershol in iedere gemeente?

11.00-11.15: koffiepauze

11.15 – 12.00: Operatie Steenbreek: Nienke Plantinga – Stichting Steenbreek werkt samen met gemeenten, provincies, waterschappen etc om te vergroenen en onnodige verstening tegen te gaan. Samen met Meer Bomen Nu kan dit goedkoper en sneller.

12.00 – 12.45 Nationale Bomenbank: Dirk Doornenbal – Het verplanten van bomen kan met zaailingen, maar ook met volwassen bomen. Hier maken gemeenten nog te weinig gebruik van, maar het heeft vele voordelen, waaronder een financieel voordeel. De Nationale Bomenbank overtuigt.

12.45 – 13.30: Lunch uit het bos door Cloo & Leyn – en ruimte om concrete plannen te maken met Meer Bomen Nu, Steenbreek, Nationale Bomenbank en Struikroven. Neem hierna vooral nog de tijd voor een mooie wandeling door het Bomenmuseum. 

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching