Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Het heeft even geduurd alvorens de Stichting - Handhaving Vrije Artsenkeuze haar leden kon informeren over de voortgang van het cassatieberoep bij de Hoge Raad inzake het hinderpaalcriterium van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Replieken en duplieken van ons en van de tegenpartijen, de BIG4, zijn in juni verstuurd naar de Hoge Raad.

Deze week ontving men het bericht dat de Hoge Raad heeft bepaald dat de conclusie van de Advocaat-Generaal op 21 januari 2022 bekend wordt gemaakt. Partijen krijgen dan 2 weken de tijd om hierop te reageren en naar verwachting zal de Hoge Raad na 2 a 3
maanden de definitieve uitspraak doen. Dat duurt allemaal erg lang, maar het is bekend dat dit de gebruikelijke termijnen zijn van een cassatieverzoek bij de Hoge Raad.
 
De Stichting wil niet onvermeld laten dat er in een individueel geval een vergelijkbare procedure bij de Hoge Raad loopt, dat is een cassatieverzoek van een instelling, de uitspraak van het Hof was voor deze instelling minder gunstig dan de uitspraak van het
Hof Arnhem-Leeuwarden. Nog onbekend is wanneer de A-G hier uitspraak over doet. Het blijft allemaal erg spannend.
 
Uitspraak Hof Den Haag inzake rol regiebehandelaar in de GGZ Graag maakt de Stichting melding van de gunstige uitspraak over de betrokkenheid van de regiebehandelaar in de GGZ. Zorg & Zekerheid wordt o.a. veroordeeld tot het
betalen van ruim een miljoen euro en wel binnen 5 dagen. De Stichting deelt deze link omdat men weet dat vele GGZ instellingen zonder overeenkomst met dit probleem te maken hebben. Klik hier voor link naar de uitspraak.

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen inzake regiebehandelaar Ook van een andere zorgaanbieder (GGZ) heeft men een positief bericht gehad.
In een procedure bij Stichting Geschillencommissie Zorgverzekeringen is een  bindend advies gegeven in het voordeel van de zorgaanbieder.
Zorgverzekeraar stelde dat geen recht op vergoeding was omdat een verslavingsarts als regiebehandelaar was ingezet en deze te weinig uren had geschreven.
De uitspraak is hier na te lezen

Quote

Uitgaan nu.nl

23 september 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching