Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Oproep gemeenteraadsverkiezingen 2022 - NLMagazine Cultuur - Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 roepen stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL), de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen (VPHB) lokale politieke partijen op om in hun verkiezingsprogramma’s de vitale waarden van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) te benoemen, te waarderen en te borgen.

Deze prachtige en duurzame monumentale gebouwen en tuinen zijn ook voor de maatschappelijke uitdagingen in onze tijd belangrijk en van grote en blijvende waarde.

Vitale betekenis
Van de circa 62.000 rijksmonumenten hebben er 1.400 een overwegend groen karakter. Vaak zijn dit historische buitenplaatsen, landgoederen, tuinen en parken maar ook begraafplaatsen en stadsparken. Alleen al de 551 rijksbeschermde historische buitenplaatsen omvatten in totaliteit al meer dan 18.000 hectaren historisch groen. Samen representeren zij een lange en indrukwekkende geschiedenis. Dit erfgoed geeft ons landschap een uniek en  eigen karakteristiek binnen Europa, een invoelbare verbintenis met het verleden en vooral een fundament waarop dikwijls streekeigen elementen rusten. Deze waarden zijn van vitale betekenis voor de economie, sociaal-maatschappelijk engagement, gezondheid van de mens, toerisme en recreatie, klimaat en biodiversiteit.
Lees hier meer over in de Oproep.

sKBL, FPG en VPHB roepen gemeenteraden dan ook gezamenlijk op dit eeuwenoude en markante erfgoed voor de toekomst te bewaren.

Over stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL)
sKBL richt zich op het meer zichtbaar maken van het monumentale erfgoed dat samenhangt met kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen. Bovendien is zij een landelijk podium voor allen die bij de instandhouding van dit erfgoed betrokken zijn. De organisatie telt momenteel ruim 200 donateurs waaronder 175 kastelen en historische buitenplaatsen. Meerdere provincies en fondsen ondersteunen het werk van sKBL. Voor meer informatie zie www.skbl.nl of neemt u contact op met Rene Dessing, voorzitter (06 228 01 668) of Jennemie Stoelhorst, directeur sKBL (06 234 11 655) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 september 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching