Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Reizen & vakanties - Het regionale Hooggerechtshof in de regio Valencia heeft besloten opnieuw de avondklok in te stellen in gemeenten met meer dan 5.000 inwoners. Dit betekent dat de regionale overheid in 32 gemeenten in de Comunidad Valenciana van het Tribunal Superior de Justicia (TSJ) tussen 01.00 en 06.00 uur een ‘toque de queda’ (avondklok) mag instellen. Mocht je op vakantie willen gaan en in de omgeving van Valencia bivakkeren, weet dan waar je aan begint…

Op 9 juli werden in de Valencia regio nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt waaronder het sluiten van het nachtleven en de horeca vanaf 00.30 uur. Tegelijkertijd adviseerde de regionale overheid van de Valencia-regio om het regionale Hooggerechtshof toestemming te verlenen voor het opnieuw instellen van de avondklok. Doe toestemming is goedgekeurd en dus geldt voor deze regio dat alle nieuwe coronamaatregelen inclusief de avondklok per direct zijn ingegaan en gelden tot en met 24 juli 23.59 uur. Daarnaast heeft het regionale hooggerechtshof eveneens geoordeeld dat de regionale overheden een limiet mogen stellen aan het aantal personen dat in de sociale sfeer bijeen mag komen, te weten maximaal 10 personen.

Portugal, Catalonië, óók niet verstandig om heen te gaan
De Valencia regio is daarmee de eerste autonome regio die weer gedeeltelijk op lokaal niveau een avondklok heeft ingesteld. Spanje’s buurland Portugal heeft dat ook al gedaan en er is een kans dat ook Catalonië en andere autonome regio’s een avondklok krijgen. Deze berichten zijn nog niet bevestigd, maar de kans is groot dat ook deze op zer korte termijn worden ingevoerd.

Avondklok voor…
De avondklok gaat gelden voor de volgende gemeenten:
Provincie Castellón: Benicàssim
Provincie Alicante: Sant Vicent del Raspeig
Provincie Valencia: Almàssera, Buñol, El Puig, Tavernes Blanques, Vilamarxant, Alboraya, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, l’Eliana, Meliana, Moncada, Picanya, Picassent, Puçol, Requena, Riba-roja, Sedaví, Silla, Utiel, Alaquàs, Aldaia, Burjassot, Catarroja, Quart de Poblet, Xirivella, Gandia, Mislata, Paterna en Valencia stad.


Bron: SpanjeVandaag

Quote

Uitgaan nu.nl

28 juli 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching