Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Vanaf 14 oktober minimaal een halfjaar in het Haagse filmtheater Omniversum: Dino’s van de Zuidpool, een spectaculaire grootbeeldfilm over de bewoners 250 miljoen jaar geleden van het toen nog groene continent. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Zo’n 250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit dan vandaag. De Zuidpool was destijds bedekt met bossen en moerassen; in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Het continent, dat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van dinosaurussen en kolossale amfibieën. Zo leefden er de twaalf meter lange Titanosaurus en de Cryolophosaurus, die vanwege zijn kuif de bijnaam Elvisaurus heeft. De Pterosaurus kon vliegen, de Prolacerta was een megahagedis en de ‘rode krokodil’ Erythrosuchus kon wel vijf meter lang worden.

Hoe kan het dat deze groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie wetenschappers gaan in de grootbeeldfilm Dino’s van de Zuidpool op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent. Misschien ontdekken zij overeenkomsten met de huidige opwarming van de aarde.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

18 juni 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here