Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - De ‘Stichting Dag van het Kasteel’ heeft onlangs het daglicht gezien. Bestuursleden Robert Quarles van Ufford (voorzitter) en Max Schimmelpenninck (penningmeester), hebben mede namens de Nederlandse Kastelenstichting (initiatiefnemer van de Dag van het Kasteel) de akte van oprichting van de nieuwe stichting getekend. Bij de oprichting van stichting zijn de bestuursleden Nathalie van Verschuer (voorzitter), Marit Berends (secretaris) en Hidde van Kersen (penningmeester) benoemd.

Dag van het Kasteel
‘Dag van het Kasteel’ is de enige landelijke erfgoedmanifestatie die zich helemaal richt op kastelen en buitenplaatsen. Kastelen, buitenplaatsen en hun verhalen moeten goed bewaard blijven en horen bij de Nederlandse geschiedenis. Samen met hun tuinen, parken en landerijen vormen zij immers een belangrijk onderdeel van het Nederlandse landschap.
Door dit aan zoveel mogelijk mensen te vertellen draagt de stichting bij aan behoud van dit prachtige erfgoed. Door één dag in het jaar kastelen en buitenplaatsen in de spotlight te zetten, geeft men extra bekendheid aan deze monumenten. Op zo’n dag vertellen eigenaren, beheerders, medewerkers, vrijwilligers en vele andere betrokkenen de verhalen van hun geliefde monument.

Wat? Water!
De eerstvolgende Dag van het Kasteel is op 24 mei, tweede pinksterdag, met dit jaar als thema: ‘ Wat? Water!’ Meer informatie over deze dag kunt u lezen op www.dagvanhetkasteel.nl
Op donderdag 27 mei wordt het symposium ‘Wat? Water! Klimaatverandering en buitenplaatsen’, georganiseerd. Voor informatie en aanmelding voor dit digitale symposium kunt u kijken op kastelen.nl/watwater2021.

Bron: Nederlandse Kastelenstichting

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching