Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - In de groene oase van het museumpark Belvédère worden momenteel zes monumentale beelden getoond van de wereldberoemde kunstenaar Tony Cragg. Deze zijn nu al te bezoeken! Ze preluderen op zijn tentoonstelling 'Points of View' die in Museum Belvédère te zien zal zijn zodra de musea weer open mogen.

Maar uiteraard zit het museum niet stil en maakt u graag attent op het boek ‘Aarde en Wereld’ van Olphaert den Otter. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt de schilder de verhouding tussen de mens, de wereld, de natuur en de aarde. Wilt u de gefilmde registratie zien? Kijk dan naar de opname

Wilt u kennisnemen van de catalogus, klik dan hier


Olphaert den Otter – Aarde en Wereld
In het boek ‘Aarde en Wereld’ staat de verhouding tussen de mens, de wereld, de natuur en de aarde centraal. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt Olphaert den Otter (1955) de gevolgen van menselijk handelen op zijn leefomgeving. Zonder dat de mens in zijn schilderijen figureert, speelt hij – als dader en/of slachtoffer – de hoofdrol in landschappen waar rampen plaatsvinden of hebben plaats gevonden.

In een decennium waarin de discussies omtrent klimaat – in het bijzonder de menselijke invloed op klimaatveranderingen – op het scherpst van de snede worden gevoerd, lijkt de urgentie van Den Otters werk alleen maar toegenomen. Zonder harde commentaren laat de kunstenaar zien, maakt hij voelbaar, put hij uit de rijke tradities van schilderkunst, filosofie en literatuur. Zo legt hij verbindingen tussen vroeger, nu en later. Met zijn beheersing van schildertechnieken, zijn gevoel voor compositie, kleur en enscenering, weet hij het kijken spannend te houden.

‘Aarde en Wereld’ is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling (3 oktober 2020 t/m 31 januari 2021) in Museum Belvédère. De tekst is geschreven door Sandra Smets. Het boek en de tentoonstelling werden mogelijk gemaakt door de Agnes van den Brandeler Stichting.


Boek Olphaert den Otter – Aarde en Wereld
Prijs                             : € 34,95
ISBN/EAN                     : 978-90-5615-676
Uitvoering: genaaid en gebonden in hard cover
Aantal pagina's: 160
Formaat: 240 x 340 mm
Vormgeving: Gert Jan Slagter


Meer informatie

Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen-Oranjewoud

T          : 0513-644999
E          : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here