Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Vrije tijd & Hobby - Bijna iedere dag maak je wel gebruik van vervoer. Fietsen, de bus of trein nemen en met de auto ergens naartoe rijden. Waar zouden we zonder transport zijn? In het Nederlands Transport Museum leer je hoe de transport zich door de geschiedenis heen heeft ontwikkelt. Van de Romeinen tot nu.

In een enorme loods in Nieuw Vennep staan verschillende soorten vervoersmiddelen opgesteld. Dit zijn onder andere karren, motoren, vliegtuigen en bussen. Het museum is zelfs in het bezit van de Griezelbus uit de boeken van Paul van Loon! 

Het museum beschikt niet alleen over historische transportmiddelen, maar ook over hele nieuwe, futuristische wagens. De meeste voertuigen zijn een feest der herkenning voor de bezoeker. Denk aan oude bedrijfsbusjes en oude auto's die vijftig jaar geleden onlosmakelijk onderdeel waren van het Nederlandse straatbeeld. Daarnaast wordt er in het Nederlands Transport Museum aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog en het vervoer, voornamelijk vliegtuigen, wat daarbij kwam kijken. 

Ben jij een echte autogek of dol op vliegtuigen? Bij het Nederlands Transportmuseum zal je je ogen uit kijken en verrast worden door de grote verscheidenheid aan vervoersmiddelen.

Adres: Lucas Bolsstraat 7 2152 CZ Nieuw Vennep
Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van transport in Nederland? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV.

Museumtv_Video

Deze video is mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Noord-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here