Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Ga je wel eens een dagje naar het strand in Zandvoort? Of ga je er liever heen voor het Formule 1 circuit? Pal aan de kunstlijn van deze badplaats ligt het Zandvoorts Museum, hét centrum voor kunst en geschiedenis.

In het Zandvoorts Museum hangt kunst van een aantal toonaangevende kunstenaars uit de negentiende-eeuwse Nederlandse schilderkunst. Er hangt onder andere werk van Thérèse Schwartze en Johannes Koekkoek. In veel van de kunst in het Zandvoorts Museum staat de zee en het kunstgebied centraal. Door de schilderijen kom je meer te weten over het leven aan zee en alles wat daarmee gepaard ging.

Verder werkt het museum met een groot aantal wisseltentoonstellingen gedurende een jaar. Zo wordt historisch, cultureel erfgoed ook verbonden aan verschillende exposities. Op dit moment is er een tentoonstelling over Zeeschilders. Bijna twintig kunstenaars uit Nederland hebben de zee op hun manier weergegeven. Ieder werk is uniek. In het verleden heeft er een tentoonstelling plaatsgevonden die gewijd was aan modeontwerper Frans Molenaar en een tentoonstelling die te maken had met Formule 1. Kortom, voor elk wat wils! 

Het Zandvoorts Museum is niet alleen voor een volwassen publiek interessant. Leuk voor kinderen is het in het echt nagebouwde Huis van Kees de Muis. Hier kun je op spelenderwijs meer leren over de geschiedenis van Zandvoort. 
 

Meer informatie
Adres Zandvoort museum: Swaluëstraat 1 2042 KA Zandvoort
Wil je meer te weten komen over kunst en geschiedenis van Zandvoort?
Kijk dan hieronder de mini-docu op MuseumTV.

https://museumtv.nl/tentoonstelling/zandvoorts-museum/?utm_source=Artflix+Subscribers+Landing+page&utm_campaign=db2f6ef990-EMAIL_CAMPAIGN_2020_1_16_BONNEFANTEN_DDOV_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_34f5d59533-db2f6ef990-152890906&goal=0_34f5d59533-db2f6ef990-152890906&mc_cid=db2f6ef990&mc_eid=ac86459654

Deze video is mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Noord-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bron: MuseumTV

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

18 april 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here