Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NL Magazine Kunst & Cultuur - Jury beoordeelt 75 inzendingen | Vandaag heeft de Hermitage Amsterdam de namen van de winnaars bekendgemaakt van de grote bouwwedstrijd met LEGO. De wedstrijd wordt gehouden in het kader van de Hermitage-tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. De jury heeft 75 inzendingen beoordeeld en 12 creaties worden bekroond met een plek in het museum.

Hoofdwinnaars
Er zijn drie hoofdwinnaars. Het imposante bouwwerk White Lion’s Keep – meer dan 65.000 steentjes – van Yvonne Strijbos krijgt de eerste prijs in de categorie machtige kastelen. 
De familie Smolders (vader en zoon) komt op de eerste plek in de categorie ridderscènes met de historisch gefundeerde creatie Riddertoernooi in het Novgorod-kremlin.
De winnaar in de categorie fantasiefiguren is Gonneke Prak. Zij wint de eerste prijs met de sprookjesachtige creatie Story of a Friendly Dragon.
Deze bouwwerken krijgen, samen met de negen andere bekroonde creaties, binnenkort een ereplaats in de tentoonstelling, uitkijkend over de grote Ridderzaal. Te zien voor het publiek zodra het museum weer opengaat dit voorjaar.

Top 3 per categorie
De jury heeft per categorie een Top 3 gekozen. Daarnaast heeft zij nog drie uitzonderlijke bouwwerken met een eervolle vermelding toebedeeld. ‘De jury was diep onder de indruk van het niveau van de inzendingen. We moesten kiezen uit een sterk en divers aanbod, waarbij we ons gericht hebben op creaties die getuigen van originaliteit, creativiteit en verbeelding. Daarnaast hebben we geoordeeld op ontwerp, techniek en relevantie voor het thema van de bouwwedstrijd en de riddertentoonstelling’, aldus Pieter Eckhardt, conservator van de Hermitage Amsterdam en juryvoorzitter.

Juryleden
Naast Pieter Eckhart bestond de jury uit Dirk Denoyelle (LEGO® Certified Professional), Jan Pennings en Lola Nouwens (winnaars van het RTL-programma LEGO MASTERS 2020), Lies Willers (tentoonstellingsontwerper) en Mylo Freeman (schrijver en illustrator).

Winnaars categorie machtige kastelen

  1. Yvonne Strijbos, White Lion’s Keep
  2. 2 Giovanni Seynhaeve, Er was eens…
  3. 3 Pieter Jobse, Siege of Quarantaine Castle

Winnaars categorie ridderscènes

  1. Familie Smolders, Riddertoernooi in het Novgorod-kremlin
  2. 2 Tasja de Koning (47 jaar), Mare Tolsma (14 jaar), Kate Aelberts (11 jaar), Farah Kats (11 jaar), Ridder Bors
  3. 3 Kasper Jongejan, Snow Rescue


Winnaars categorie fantasiefiguren

  1. Gonneke Prak, Story of a Friendly Dragon
  2. 2 Josh Waggy, Rubian Zwetsloot (11 jaar), Safron Zwetsloot (9 jaar), Torben Zwetsloot (4 jaar) en Bibi Zwetsloot, Woehanna
  3. 3 Antoine Laman Trip, No Hope


Eervolle vermeldingen
Alexander Kroon (11 jaar), Carlos Dijkgraaf (11 jaar), Marnix Don (10 jaar) en Julia Don (8 jaar), Het kasteel van de blauwe ridders (machtige kastelen)
Sander Schulp, Wapenrusting (ridderscènes) en Sam Whittaker (9 jaar), Het Kasteel van de Feniks (fantasiefiguren)

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

03 maart 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen