Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

‘Het Grote Niets’ door Nadav Vissel - NLMagazine Kunst, Cultuur, Literatuur - Meer dan 75 jaar na de bevrijding leeft de Tweede Wereldoorlog nog steeds voort in volgende generaties. Hoe is het om op te groeien in een familie die de oorlog heeft overleefd? Dat laat Nadav Vissel ons zien in het semi-autobiografische Het Grote Niets.

Een tragikomische familieroman en een innemend portret van een jongen van Joodse afkomst die zijn identiteit onderzoekt en zijn eigen stem probeert te vinden in het grotere verhaal van zijn volk. Een verhaal dat gedomineerd wordt door de oorlog, maar niet daar begint of eindigt, als het aan hem ligt. Lees hier een fragment


Op zijn zevende wordt Naff verteld dat hij niet zomaar een losstaand iemand is, maar tot een volk behoort. Een volk met een eindeloos verleden, dat recent een oorlog heeft overleefd. Dat ‘Ding’, die oorlog, krijgt iets mythisch voor Naff en hij gaat aan de haal met de verhalen die hij erover hoort. Hij hoopt dat zijn familie en zijn volk, wanneer hij maar het juiste verhaal vertelt, de oorlog voorgoed achter zich kunnen laten. Maar dat wordt niet altijd goed ontvangen. Integendeel.
Wanneer Naff op zijn zeventiende voor een cursus ‘Schrijven over de Shoah’ naar Tel Aviv gaat, leert hij wat die geschiedenis voor hem betekent.


Sophie Zijlstra (auteur en schrijfdocent): ‘Voor kinderen bestaat een groot deel van de wereld uit raadsels en ergens opgepikte wijsheid. Nadav Vissel maakt de kinderwereld toegankelijk op een specifieke manier die toch universeel is en weet humor met tragiek te combineren.

Nadav Vissel groeide op in een Joods gezin in het overwegend gereformeerde/protestantse Zaandam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij sociaalwetenschappelijke informatica. Later volgde hij een opleiding tot documentairemaker bij Frans Bromet. Met zijn eindfilm won hij de VERS-publieksprijs. In diezelfde periode begon hij met schrijven. Naast auteur en camerajournalist is hij gidsend schipper Captain Moses. Vanaf het moment dat de boten werden stilgelegd, werkt hij aan een stand-up voorstelling waar veel van de thema’s uit het boek in terug te vinden zullen zijn.  

Meer informatie

Het Grote Niets komt uit op                  : 16 februari 2021.
Het Grote Niets is een uitgave van        : Uitgeverij Signatuur 
Prijs                                                     : €20,00
Aantal pagina's                                    : 240
ISBN                                                    : 9789056726539

Speciale presentatie om de lancering van Het Grote Niets te vieren
Op 16 februari is er bij Boekhandel Scheltema Amsterdam tussen 15.00 en 16.00 uur een speciale digitale boekpresentatie die je life kunt meemaken via de livestream. Wil je die meemaken? Meldt je dan hieraan.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

03 maart 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen