Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Wat is de achtergrond van het welbekende Delfts blauw? Hoe zagen de meeste keukens er honderd jaar geleden in Nederland uit? Nederland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van tegels, tegeltableaus en keramiek. Het Nederlands Tegelmuseum geeft een mooi beeld van de hoeveelheid tegels die werden gebruikt en geproduceerd.

Slechts tientallen jaren geleden waren handgemaakte tegels nog een alledaags verschijnsel in de Nederlandse huizen en gebouwen. Nu dit beeld steeds meer verdwijnt, zorgt het Nederlands Tegelmuseum ervoor dat dit oer-Hollands stukje cultuur niet verloren gaat. De voorstellingen op tegels vertellen veel over het leven van onze voorouders en vormen zo een spiegel van onze geschiedenis.

Natuurlijk besteedt het Nederlands Tegelmuseum ook aandacht aan het productieproces van de tegel; door middel van foto’s, tegeltableaus en een expositie van machines, gereedschappen en grondstoffen. Bijzonder aan het museum is ook dat er werk hangt van bekende kunstenaars zoals Karel Appel en M.C. Esscher.

Wil je meer te weten komen over tegels? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

03 maart 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen