Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur en Cultuur - Antarctica is een mysterieus land. Afgelegen, vijandig, en vrijwel onbewoond. Het is de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, omringd door de ruwste oceanen.

Er kan bijna niets op deze plek leven, maar toch gedijen hier vreemde en wonderlijke wezens in grote getalen. En het meest opmerkelijke: wat hier gebeurt heeft invloed op ons allemaal.

BBC Earth gebruikte de nieuwste filmtechnieken om onder het ijs van bijna 2 meter dik te kunnen filmen. Daar zien we een ongelooflijk schouwspel van duizenden zeesterren die het groeiende ijs proberen te ontwijken, dansende kwallen die in een dodendans zijn verwikkeld en flamboyante naaktslakken die op zoek zijn naar liefde. We zwemmen met speelse zeehonden, we zweven boven bergtoppen en uitgestrekte pinguïnkolonies en we zien de grootste bijeenkomst van walvissen ooit gefilmd. Het gaat er druk aan toe op Antarctica en de omliggende eilanden; zwaarlijvige zeeolifanten verdedigen hun harems, koddige pinguïns zijn op zoek naar hun jong in de miljoenen kolonie, en zeeluipaarden laten hun indrukwekkende jachttechnieken zien.

Filmduur – 45 minuten
Taal – Nederlands gesproken
Stem – Fedja van Huet
Thema’s – Klimaat, Natuurbehoud

Klik hier voor tijden & tickets

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

23 januari 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen