Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - In de vaste collectie van Stadsmuseum Rhenen draait alles om Rhenen als stad van schatten, strijd en schoonheid. Neem een kijkje in de prachtige hoge ruimtes, met indrukwekkende haarden, hoge ramen en houten vloeren, die geschiedenis ademen.

Kies voor een tochtje langs de topstukken, voor veel of juist wat minder informatie, of geniet van filmpjes, foto’s en een virtuele tour.

Dankzij zijn hoge heuvelrug, rivier en vruchtbare grond behoort Rhenen tot de vroegst bewoonde plekken van Nederland. Neanderthalers vonden hier voedsel en brandhout. Later vestigden zich hier boeren en Frankische heersers. Rhenen en Elst hebben de grootste Merovingische grafvelden van West-Europa. Stadsmuseum Rhenen laat het mooiste en bijzonderste zien dat de bodem prijsgaf. Sporen van mammoeten. Flonkerende goudschatten. Sieraden met halfedelstenen uit Azië.

Geniet in het Stadsmuseum Rhenen van een mooie verzameling schilderijen en prenten. Van de zeventiende eeuw tot de dag van nu. Je kijkt met andere ogen naar de stad als je weer uit het museum komt.

Meer weten?
Er is een mini-docu t zien op MuseumTV.
Adres: Markt 20, 3911LJ te Rhenen

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

23 januari 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen