Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Dit jaar bestaat de Hollandse Aquarellistenkring (HAK) 75 jaar. Reden voor een feestelijke tentoonstelling in Museum Henriette Polak, die laat zien dat waterverfkunst springlevend is en een grote diversiteit kent in technieken, verschijningsvormen en onderwerpkeuzes.

 
Marjoke Staal   Kierend licht/ regen  aquarelverf op geprepareerd katoen
Magie van Licht : 75 jaar Hollandse Aquarellistenkring, 1945 - 2020

De oprichters van de Hollandse Aquarellistenkring, waaronder Kees VerweyOtto de Kat en Jan Wiegers, zijn allen vertegenwoordigd in de collectie van Museum Henriette Polak. Zij wilden de belangstelling voor de waterverfkunst aanwakkeren. Een streven dat gedeeld wordt door het museum dat regelmatig aandacht besteedt aan excellente aquarellisten. Voor Magie van licht is één keuze gemaakt uit het werk van alle 59 huidige leden van de Hollandse Aquarellistenkring, naast een keuze uit de eigen collectie van het museum. 

De in Wijk aan Zee woonachtige beeldend kunstenaresse Marjoke Staal is een van de kunstenaars die in Zutphen werk tentoonstelt. Marjoke is een veelzijdig kunstenaresse. Haar werk bestaat uit aquarellen, installaties en beelden van houtskool. Zij maakt schilderijen, beelden, installaties en korte filmloops en vindt haar gedrevenheid ook in bijzondere locaties of materialen. De aanwezigheid van licht of juist het ontbreken ervan is voor haar werk een onuitputtelijke bron van inspiratie en vormt  een van haar belangrijkste thema’s. 

 
Meer informatie

Locatie             :  Musea Zutphen
Adres               : ’s Gravenhof 47201 DN Zutphen
Data                 : Van 17 okt 2020 t/m 7 feb 2021
Telefoon          : 0575 516 878
Website           : link museum 
Marjoke Staal   : MARJOKE  STAAL

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

26 november 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen