Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - De London Bookfair, die normaalgesproken el jaar rond eind maart wordt georganiseerd, heeft nú al laten weten dat de editie van 2021 wordt verschoven naar de zomer en wel van 29 juni tot en met 1 juli 2021.

De organisatie voert onder andere als reden aan dat dit de wens is van vele deelnemers en bezoekers om als het even kan een live event te organiseren op een tijdstip dat er wellicht ook weer meer evenementen kunnen worden georganiseerd. De nieuwe data passen bovendien goed in het tijdspad dat de Britse regering momenteel hanteert voor grotere live events.

De London Bookfair (LBF) is naast de Frankfurter Buchmesse wellicht een van de belangrijkste samenkomsten voor het internationale boekenvak en vindt traditioneel plaats rond maart/april. Het besluit om nu te verschuiven en (voorlopig) niet te kiezen voor een online of hybride vorm is gebaseerd op een enquête die gehouden is onder deelnemers en bezoekers. 89% van de deelnemende uitgeverijen en 76% van de bezoekers gaven daarin aan een face-to-face event zeer belangrijk te vinden.


De nieuwe directeur van LBF, Andy Ventris, zegt dat het verschuiven naar juni/juli volgens hem en de adviesraad van LBF de grootste kans biedt op het houden van een live event. Net als overal in Europa verschuiven ook in de UK de regels en mogelijkheden rondom corona bijna constant. Daarom houdt de organisatie de vinger aan de pols en neemt uiterlijk eind maart 2021 een definitief besluit of de beurs ook inderdaad live gehouden gaat worden. Ook de locatie, het Olympia London, zegt dat het er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat het event live kan worden gehouden. 

Voor 2022 hoopt men terug te kunnen keren naar de traditionele data in het voorjaar.


Bron: INCT, platform voor uitgeefexperts

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

26 november 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen