Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Zondag 25 oktober zal juryvoorzitter Hans de Boer tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekendmaken.

Genomineerd zijn:

  1. Enny De Bruijn, De hoeve en het hart. Een boerenfamilie in de Gouden Eeuw (Prometheus);
  2. Mar Oomen, Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars (Atlas Contact);
  3. Pieter van Os, Liever dier dan mens. Een overlevingsverhaal (Prometheus);
  4. Angelie Sens, De Kolonieman. Johannes van den Bosch (1789-1844), volksverheffer in naam van de koning (Balans);
  5. Eva Vriend, Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners (Atlas Contact).


Uitreiking
Op zondagochtend 25 oktober 2020 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt door juryvoorzitter Hans de Boer tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Dit programma is van 10 tot 12 uur te volgen op NPO Radio 1.

Over de Prijs
De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van €20.000 verbonden.

Jury 2020
De jury van 2020 wordt gevormd door Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Annelien de Dijn, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Piet Emmer, emeritus-hoogleraar in de geschiedenis van de Europese expansie; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Inge Schriemer, Conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Juryvoorzitter is dit jaar Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Samenwerking
De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, 100 Libris-boekhandels, het Nederlands Openluchtmuseum, de VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.

De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Voor meer informatie, zie https://www.maandvandegeschiedenis.nl/libris-geschiedenis-prijs.

Video van de 5 genomineerden
Dit jaar maakt de VPRO een animatievideo van de vijf genomineerden, waarin kort de essentie van ieder boek wordt uitgelicht. De video is hier te bekijken https://youtu.be/0IylHLsFKXk

 

 

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

26 november 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen