Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Veel activiteiten zijn de afgelopen maanden uitgesteld of afgelast.  Maar in deze Rommelbode kunt u de activiteiten vinden die de komende tijd wel doorgaan.

Van een toneelstuk tot de opening van het nieuwe stripmuseum in Noordwijk. Hieronder vast een paar overzichten. Als je meer informatie wilt over de komende activiteiten, ga dan naar de website.

Peter & Paul ‘jongejannen’ voor je ogen, lees; 1,5 meter, één van de eerste boeken van Marten Toonder aan elkaar. Aan boord van de SS Wega wordt de ene na de andere moord gepleegd. MacNab is journalist, Sixma is de kapitein, samen lossen ze als tot elkaar veroordeelde detectives de misdrijven op.

Acteren op de vierkante meter. Een ontspannen spannende voorstelling.

Beumer & Drost bedacht eind 2019 het Tafeltheater: compact en flexibel opgezette voorstellingen die overal gespeeld kunnen worden.
Data: 24 t/m 28 juni en 2, 3 en 4 juli
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Theater Bouwkunde, Het Klooster 2, 7411 NH Deventer.


Signeersessies met Tim Artz of Henrieke Goorhuis op 27 juni, 19 juli en 1 augustus

Op zaterdag 27 juni, zondag 19 juni en zaterdag 1 augustus 2020 organiseert uitgeverij Cliché signeersessies met Tim Artz of Henrieke Goorhuis. Op 27 juni en 19 juli van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur signeert Tim Artz uw favoriete Bommelfiguur in de boeken van Marten Toonder en op zaterdag 1 augustus  zal Henrieke Goorhuis aanwezig zijn.

Door het coronavirus zijn er tot op heden nog geen signeersessies geweest en om de liefhebbers tegemoet te komen wordt dit nu op de uitgeverij georganiseerd. Op afspraak wordt u ingepland en met anderhalve meter afstand en maximaal 2 klanten tegelijk aanwezig wordt zo gezorgd voor een veilige omgeving.

In de uitgeverij is het mogelijk om vrijwel alle boekuitgaven uit de wereld van Heer Bommel en Tom Poes aan te schaffen en deze direct te voorzien van een fraaie tekening en handtekening. Ook zijn er te bezichtigen alle schilderijen, beeldjes en andere curiositeiten. Speciaal voor deze signeersessie komt er een speciaal Bommel-coronaprentje van Tim Artz uit, welke genummerd en gesigneerd is.

De uitgeverij is gevestigd in Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg 699 B, 3555 HD Utrecht. Een afspraak maken kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op deze dagen is er plaats voor 25 verzamelaars. Bezoekers mogen maximaal 1 persoon meenemen.


Online lezing ‘Bommel en Bijbel’ door Klaas Driebergen vrijdag 10 juli
Op vrijdag 10 juli 2020 van 15:00 tot 16:30 uur houdt Klaas Driebergen een webinar over Bommel en Bijbel. Op wat voor manier wordt er in de Bommelverhalen verwezen naar de Bijbel en het christendom?

Een kaartje kost € 4,95. Ga voor meer info of voor opgave naar de website van Historizon. Kun je niet op dat tijdstip? Geen probleem, iedereen die zich opgeeft ontvangt na het webinar een link om de opname ervan nog tot twee weken terug te kijken.


5 en 6 september 2020 (zaterdag en zondag) 10:00 – 16:00 uur
Wanneer de coronabepalingen het toelaten vinden de

2de Zaltbommelse Bommeldagen in het weekeinde van 5 en 6 september plaats van 10:00 – 16:00 uur met een uitgebreid programma:

films, lezingen, tentoonstellingen, veel tekenende en signerende tekenaars die een hommage brengen aan het werk van Marten Toonder, uitgevers en een grote Bommelbeurs georganiseerd door Uitgeverij Cliché en de MTVC in samenwerking met de Poorterij, het cultuurcentrum van de Bommelerwaard.

De Poorterij, Nieuwstraat 2, 5301 BD Zaltbommel

24 september 2020
Lezing ‘Bommel en de Bijbel’, Klaas Driebergen, 20:00 - 22:00 uur

Oudshoornse Kerk, Oudshoornseweg 90, 2401 LC Alphen aan den Rijn, Extra info.

 

Reis naar het Ierland van Marten Toonder 5 t/m 10 oktober 2020 en van 17 t/m 22 mei 2021
De eerste Toonderreis naar Ierland vond voorjaar 2019 plaats. Vanwege het grote succes daarvan wordt de reis herhaald.Marten Toonder woonde van 1965 tot 2001 in Ierland. Hij had een grote liefde voor het Ierse landschap en de natuur, en voelde zich aangetrokken tot de Keltische mythologie en mystiek. Toen hij in 1951 voor het eerst dit land bezocht, was dit voor hem als thuiskomen: hij herkende in het landschap het land dat hij altijd had getekend. En inderdaad doet het landschap uit de Bommelstrip sterk aan Ierland denken vanwege de heuvels, knokige bomen, verweerde stenen en de mist die daartussen hangt. Decennialang maakte Marten Toonder en zijn vrouw Phiny vele vakantietochten door het land.

Van 5 tot en met 10 oktober 2020 wil ik samen met andere liefhebbers Marten Toonder hun voetsporen volgen tijdens een busreis door Ierland. Ik organiseer deze reis weer in samenwerking met Historizon: een reisorganisatie die reizen organiseert op cultureel-historisch gebied.
Reisleider: Klaas Driebergen, in samenwerking met Historizon. Extra info


Opening MOCA voorjaar 2021
In Noordwijk wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een heus stripmuseum, MoCA. Initiatiefnemers voor het nieuwe museum zijn architect, MTVC-lid en verzamelaar van originele tekeningen, Arie Korbee en MTVC-bestuurslid en vormgever van Toondertijd John Asselbergs.

Wanneer de coronabepalingen het toelaten organiseert MoCA dit najaar een pilot tentoonstelling rond de Grote Meesters van de Europese strips, European Masters, 80 originelen uit de Arko Collectie. Deze tentoonstelling is uitsluitend toegankelijk voor Vrienden van het MoCA en genodigden.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

10 juli 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen