Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur – Helaas zijn alle Toonder-activiteiten tot in ieder geval 1 juni af- of uitgesteld. Hartstikke jammer natuurlijk want de activiteiten zijn een waar vertier voor iedereen. Er wordt dan ook alles aan gedaan om de Toonder-activiteiten groots te beleven. Maar helaas, voorlopig kan dat even niet. Een activiteit die wel doorgaat kunt u online volgen en hieronder volgt meer info. Verder wenst het bestuur van de Marten Toonder Verzamel Club (MTVC) iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke tijd.

Klaas Driebergen is in samenwerking met reisbureau Historizon begonnen met het geven van online lezingen (‘webinars’). Een leuk alternatief in een tijd waarin evenementen zoals lezingen zijn afgelast en waarin ook de voor mei geplande Toonderreis naar Ierland niet door kan gaan. Zijn eerste online lezing was een succes
en wordt daarom herhaald op vrijdagavond 24 april.

In zijn verhaal neemt Klaas je mee naar het Ierland van Marten Toonder. Hij laat veel foto’s zien die de Toonders zelf maakten op hun geliefde plekken tijdens hun vakantietochten door Ierland, en hij citeert uit het dagboek dat Marten Toonders vrouw Phiny maakte tijdens hun allereerste Ierlandvakantie in 1951.
Een deel van het materiaal dat je te zien krijgt is nog nooit eerder vertoond.
Daarnaast toont hij hoe Ierland Toonder inspireerde bij het schrijven en tekenen van de Bommelverhalen.

De lezing wordt gehouden op vrijdag 24 april 2020 van 20:00 tot 21:30 uur. Er kunnen maximaal 90 mensen meedoen. Tickets kosten € 4,95 en zijn hier te koop.
Het werkt heel eenvoudig. Na aanmelding ontvang je een link. Als je vijf minuten voor aanvang op deze link klikt, kom je vanzelf (via je internetbrowser) op de pagina terecht waarop je in beeld en geluid het verhaal van Klaas live kunt volgen. Je kunt meekijken via een pc, laptop, tablet of smartphone – maar hoe groter je scherm hoe beter.

We maken gebruik van het Nederlandse platform “Webinargeek”.

Mocht je op dit tijdstip niet kunnen, geen probleem: na afloop van het webinar ontvangt iedere inschrijver via e-mail een link waarmee je het programma nog een aantal dagen kunt terugkijken.
Klaas heeft plannen om de komende tijd door te gaan met dit soort online lezingen.
Mocht ook dit webinar uitverkocht raken dan wil hij hem later nog een keer herhalen.
Daarnaast denk hij erover om ook over andere Toonder-gerelateerde onderwerpen online lezingen te gaan houden.


5 en 6 september 2020 (zaterdag en zondag)
2de Zaltbommelse Bommeldagen van 10:00 – 16:00 uur met een uitgebreid programma:
films, lezingen, tentoonstellingen, veel tekenende en signerende tekenaars die een hommage brengen aan het werk van Marten Toonder, uitgevers en een grote Bommelbeurs georganiseerd door Uitgeverij Cliché en de MTVC in samenwerking met de Poorterij, het cultuurcentrum van de Bommelerwaard. 
De Poorterij, Nieuwstraat 2, 5301 BD Zaltbommel, Extra info.

In samenwerking met het Van der Valk Hotel Zaltbommel zijn er arrangementen om te genieten van het Olivier B. Bommeldiner en/of te overnachten in het hotel met Tom Poes ontbijt.
Aanmelden voor een van de arrangementen kan hier:
Hotel Zaltbommel-A2, Hogeweg 65, 5301 LJ Zaltbommel

Quote

Uitgaan nu.nl

20 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching