Column Jos de Jong
Typography

NLMagazine Column Jos de Jong - Willem Alexander is een Oranjefan. Heerlijk om te zien dat onze Koning (ook maar een gewone man) zich zo positief opstelt bij alle vormen van sport en uiteraard die van Nederland in het bijzonder. Dat geldt in deze tijd dus ook voor het Nederlandse voetbal. Duidelijk was te zien hoe onze vorst en zijn gemaal genoten van de wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne.

Volgens mij wil ook onze Koning, net als elke Oranjefan, zijn sportplezier wel eens delen met echte voetbalenthousiastelingen en niet altijd alleen maar met quasi sportgeïnteresseerde overheidsfunctionarissen. Gewoon, lekker onder de mensen, dat is onze Koning wel toevertrouwd.

Heel bijzonder was het dan ook dat hij donderdag jl. een bezoek bracht aan de Haagse Marktweg, dit jaar ‘De mooiste Oranjestraat van Nederland’. Net zoals een gewoon mens in zijn enthousiasme betaamt, maakte hij een praatje met de Oranjestraatbewoners, gaf hier en daar een coronaproofboks of een spontane elleboog en gaf een buurtbewoner ook een hand.
Prima natuurlijk, maar tegen het zere been van Grappenhaus.

Grappenhaus en coronaregels
Met zijn enthousiaste actie schopte onze Koning tegen de schenen van Grapperhaus, de demissionaire minister die op zijn bruiloft zo overduidelijk heeft laten blijken hoe iedereen zich op perfecte wijze aan de 1.5 meter heeft gehouden, heeft geknuffeld en/of handen heeft gegeven. Grappenhaus weet dus als geen ander wat het is om coronaregels met voeten te treden, nota bene in een tijd dat de corona-ellende een van haar hoogtepunten beleefde.

En dan nu, samen met Tamara van Ark, Minister van Medische Zorg en Sport en eveneens demissionair, een beetje lopen zeuren over het feit dat onze Koning iemand een handje geeft en zich in zijn Oranje-enthousiasme even niet houdt aan de 1.5 meter. "De regels zijn er niet voor niets, ook voor leden van het koningshuis”, sprak het duo zich uit. “Er zijn voor niemand uitzonderingen’, aldus Grapjas. Wat een ongelooflijke kleinzieligheid in een tijd dat de coronaregels juist enorm worden versoepeld.

Dame en heer, ga even iets anders doen. Zorg met uw ongelooflijke kennis en uw buitengewone ervaring en grootse expertise eindelijk eens voor een goed lopend kabinet in plaats van lopen zeuren over dit soort onzinnige futiliteiten. Ga gewoon aan het werk en doe waar het volk u al dan niet voor heeft gekozen: besturen! En als dat niet lukt, ga dan gewoon naar huis, ga grasmaaien en overdenk uw eigen tekortkomingen.

Jos de Jong

 

Merchandise NL

Body & Fit