Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Internationaal – Met een belastingafschaffing van 30% op een cocktail, hoopt Dubai meer toeristen te lokken. En wie een drankvergunning nodig heeft, kan die vanaf nu gratis verkrijgen. Dat was het meest bekende laatste nieuws van 2022 gedaan door Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem.

Al Maktoum – de premier van de Verenigde Arabische Emiraten en de emir van Dubai – heeft een ambitieus voornemen voor 2023. Hij wil dat de VAE ‘het beste land ter wereld wordt’. En dan mag een gewoon pintje niet meer dan tien dollar kosten. Ook niet voor de ultrarijken of de duizenden voetbalfanaten die tijdens het WK voetbal in Dubai vertoefden.

Het is nog niet duidelijk of de verdwenen accijnzen ook tot lagere prijzen zullen leiden. De versoepeling is een test en geldt momenteel voor een jaar. In die periode is de familie Al Maktoum een vaste inkomstenbron kwijt. Maar gehoopt wordt dat Dubai er veel meer voor terugkrijgt.

Groeiende competitie
Met de versoepelingen wil de stad zich nog aantrekkelijker maken voor toeristen en zakenlui. Maar ook anticiperen op de groeiende competitie met Saudi-Arabië en Qatar. Al heeft Dubai de coronapandemie goed overleefd. Mede dankzij de Russische oligarchen die zich in groten getale richting Dubai baanden sinds de inval in Oekraïne.
Het is niet de eerste keer dat het emiraat, waar negen op de tien inwoners expat is, zijn alcoholbeleid versoepelt. De alcoholverkoop geldt al langer als een belangrijke barometer voor de economie. De stad levert sinds de coronapandemie alcohol aan huis. Tijdens de Ramadan mag er sinds 2016 ook overdag alcohol worden verkocht.

Quote

Uitgaan nu.nl

03 februari 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching