Sport & Vrije tijd
Typography

NL Magazine Sport – De officiële inschrijving voor de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag is nu reeds geopend. De Loop is een jubileumeditie voor de mooiste familietraditie van Nederland. Op zondag 8 maart zal het startschot worden gelost voor de deelnemers aan de NN Halve Marathon, 10 km loop, 5 km loop en de Triodus Jeugdlopen 2,5 km en 1 km.

Het grootste loopevenement van Den Haag kent één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook aankomende editie wordt er veel belangstelling verwacht voor het snelle parcours in Den Haag waar jaarlijks veel persoonlijke records worden gelopen. Daarnaast is er een aanbod aan kortere afstanden (10 km en 5 km), Triodus jeugdlopen (2,5 km en 1 km). De NN CPC Loop Den Haag staat al jaren bekend om de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van bijna 100 scholen. Speciaal voor deze editie wordt de CPC4ALL georganiseerd. Het wordt met recht een Haags familie-evenement genoemd.City Pier Night Walk
Op de vrijdagavond voorafgaand aan de NN CPC Loop Den Haag vindt de derde editie van de City Pier Night Walk plaats. Een uniek wandelevenement van 6 of 12 kilometer waarbij de deelnemers in het donker van het Malieveld naar de Pier van Scheveningen wandelen. De route gaat langs diverse Haagse highlights, versierde straten, lichtelementen en muziekpunten, naar Scheveningen. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee wandelen.

UNICEF
Traditiegetrouw neemt UNICEF een belangrijke plek in bij het evenement. Ook in 2020 is UNICEF gekozen als officiële goede doel. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren aan UNICEF of een UNICEF actiepagina aanmaken. De opbrengst gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving. Door donatie van de deelnemers kunnen kinderen naar school gaan, schoon water, medische en psychosociale zorg, verwarming en kleding krijgen. Dat helpt hen niet alleen nu, maar ook later.

Inschrijven
Raadpleeg NN CPC Loop Den Haag 2020 en de City Pier Night Walk .

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

23 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs