Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport - Iedere speelster verdient een podium om te laten zien en doen wat zij kan. De nieuwe Final League biedt dat podium! Op 10 juni 2023 vindt de eerste editie plaats bij verenigingen door heel het land. Zij zorgen samen met de KNVB en ING dat elk meidenteam een toffe seizoensafsluiting krijgt.

De competitieopzet voor meiden Onder 13 tot en met Onder 20 teams is vanaf dit seizoen gewijzigd. Er wordt gespeeld in vier fasen. De laatste fase is een afsluitend toernooi: de Final League. De teams spelen dit toernooi met teams van vergelijkbaar niveau en beleven zo samen een leuke toernooidag en een sportief hoogtepunt. Het is een sterke wens van de meiden om het seizoen af te sluiten met een gegarandeerd toernooi, op basis van de stand van de competitie. Aan die wens geven wij graag gehoor met de Final League.

Geen aparte inschrijving nodig
Alle teams uit de derde fase van de MO13 t/m MO20-competitie doen mee aan de Final League, want het is een onderdeel van het competitieaanbod van deze competities. Hiervoor hoeft niet apart te worden ingeschreven. De indelingen voor de Final League worden zo veel mogelijk gebaseerd op de resultaten die de teams behalen in fase 3. Daarom worden de indelingen voor de Final League ook pas aan het slot van de derde fase bekendgemaakt. De toernooi-indelingen zijn vanaf begin juni in te zien via Voetbal.nl.

Uiterlijk eind maart wordt aan de verenigingen die zich hebben aangemeld als toernooilocatie bekend gemaakt hoeveel toernooien ze kunnen organiseren en voor welke leeftijdscategorieën. De daadwerkelijk poule-indelingen en de teams die naar een vereniging komen, worden begin juni bekend en zijn zichtbaar via Voetbal.nl in de app of op de Voetbal.nl-website.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs