Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Haarlem Sport - Op 1 januari 1923 werd voor het eerst een wedstrijd georganiseerd tussen het eerste elftal van HFC en de oud-internationals van de NVB. Zowel onze club als de voetbalbond hadden toen nog niet het predicaat ‘Koninklijk’. Voorzitter Karel Lotsy leek dat een uitstekende oefenwedstrijd om het eerste team weer op het hoogste niveau in de eerste klasse te krijgen. Die opzet slaagde volledig, want HFC promoveerde aan het eind van dat seizoen.

Veel belangrijker was echter het feit dat daarmee een geweldige traditie werd geboren. Tegenwoordig is de Nieuwjaarswedstrijd een landelijk fenomeen. In de loop der jaren hebben zich een aantal wijzigingen in de opzet voorgedaan, maar de traditie zal op 7 januari 2023 het 100-jarig bestaan vieren!

Het programma is dit jaar dan ook nog voller en grootser dan we gewend waren. Het moet een fantastische dag worden voor alle leden en belangstellenden uit de regio. Vandaar dat voor de jeugd een extra programmaonderdeel is toegevoegd.

Bibbertoernooi
Op 7 januari beginnen we om 09.00 uur traditiegetrouw met het Bibbertoernooi. Een onderling en ludiek voerbaltoernooi voor de oudste jeugd, G-voetbal, senioren en veteranen.

HVV-HFC

Om 09.30 uur speelt de JO13-1 de voorwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van mede klassieke club HVV.

Vrouwen HFC-Oude Oranjeleeuwinnen
Om 11.30 uur zal worden afgetrapt voor de eerste Nieuwjaarswedstrijd: het vrouwenteam van HFC tegen de Ex-Oranje Leeuwinnen.

Freestyle held Touzani
Speciaal voor de jeugd zal freestyle held Touzani naar HFC komen om hen te inspireren en begeleiden in het panna en freestyle voetbal. Om 13.00 uur beginnen we met het freestyle programma en vanaf 13.30 uur gaat het los op de panna-veldjes.

HFC-Ex Internationals
Het voetbalprogramma eindigt met de wedstrijd waar het 100 jaar geleden mee begon: HFC tegen de Ex-Internationals KNVB.

Nieuwjaarsreceptie
Vanaf 16.00 uur blijft iedereen tot 20.00 uur welkom op de grootste Nieuwjaarsreceptie van Kennemerland. Kaarten voor deze dag zijn online aan te schaffen via deze link.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs