Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport - Van 15 t/m 17 juli zal op het CM.com Circuit Zandvoort de Historic Grand Prix plaatsvinden. De afgelopen twee jaar is het evenement ondanks coronabeperkingen weliswaar in uitgeklede vorm en zonder publiek doorgegaan. De traditionele parade van historische racewagens door het dorp kwam beide keren te vervallen, maar is nu weer terug op het programma.

Het idee voor de Historic Grand Prix Parade stamt uit 2008 toen het zestigjarig jubileum van het circuit werd gevierd met onder meer een aantal races met historische bolides. Daarnaast werden de racefans samen met de inwoners getrakteerd op een speciale jubileumparade in het centrum van Zandvoort. Dat was tevens een knipoog naar de tijd dat de Formule 1 wagens gedurende de Grand Prix nog in het dorp werden geparkeerd. Iedereen was het er na afloop van die eerste parade en de historische races over eens; dit verdiende herhaling. Pas vier jaar later, na het verkrijgen van extra geluidsdagen in 2012 werden de Historic Grand Prix en de parade door het dorp voor het eerst officieel aan de kalender van het circuit toegevoegd.

De Historic Grand Prix Parade vertrekt zaterdagavond 16 juli om 20.00 uur vanaf het circuit richting het centrum. De route is gelijk aan voorgaande jaren. Dus over de Van Alphenstraat, Van Speijkstraat, Engelbertsstraat, Hogeweg, Oranjestraat, Haltestraat, Zeestraat en weer een rondje via de Engelbertsstraat waarna de auto’s op het Kerkplein, Kerkstraat en in de Haltestraat worden geparkeerd. Vanaf ongeveer 21.30 uur rijden de deelnemende racewagens weer terug naar het circuit.

De Historic Grand Prix 2022 op het circuit vindt plaats op 15 t/m 17 juli. Meer informatie over het evenement is te vinden via www.historicgrandprix.nl.

Piet Bom
Bron: Zandvoortse Courant

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

12 augustus 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs